Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ofițer KGB: Numirea gen. Valeri Gherasimov, militarul cu cel mai înalt grad din Rusia, este o `schimbare capitală a caracterului războiului`

themoscowtimes.com
Valeri Gherasimov

Ministrul rus al apărării a anunţat numirea unui nou comandant şef pentru ofensiva în Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, înlocuindu-l astfel pe fostul comandant şef, Serghei Surovikin.

Potrivit lui Serghei Jirnov, un fost ofiţer de informaţii al KGB invitat de BFMTV joi, această numire este la fel de importată ca 24 februarie" şi începutul invaziei ruse în Ucraina, deoarece arată o "schimbare de strategie" şi o conştientizare a gravităţii situaţiei".

Potrivit lui Serghei Jirnov, numirea comandant şef a generalului Valeri Gherasimov, militarul cu cel mai înalt grad din Rusia, este considerată o "schimbare capitală a caracterului războiului" din partea lui Vladimir Putin.

Până acum, era o operaţiune specială pentru ruşi, adică se lua un mic contingent, se puneau câţiva generali în fruntea acestui contingent şi se încerca să se fabrice un mic război, explică fostul ofiţer KGB. Dar Ghersimov face să se schimbe complet scala conflictului. Este militarul numărul unu al ţării, care dă ordine tuturor celorlalţi militari. Deasupra lui nu există decât ministrul apaarii, care este un politician, chiar dacă poartă uniformă, şi Putin.

Alexandre Melnik, invitat de asemenea de BFMTV, confirmă această tendinţă: "Ne îndepărtăm de câmpul lexical al operaţiunii militare depărtate, care nu afectează totalitatea ţării şi alunecăm spre un adevărat război care influenţează societatea rusă în întregime. Este ultimul cartuş al lui Putin, să dea acest elan patriotic, să angajeze naţiunea întreagă este soluţia de ieşire pentru Putin".

Ameninţare nucleară?

Serghei Jirnov explică şi că prezenţa lui Valeri Gherasimov implică o întărire a ameninţării nucleare: "Gherasimov este cel care, între cele trei personaje ale statului rus, are valiza nucleară, codurile nucleare, asta înseamnă că nu mai trebuie să treacă pe la oricine altcineva".

Noul comandant şef nu ar include totuşi folosirea armelor nucleare printre metodele sale în cadrul acestui război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.