Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ofiter SRI: Sistemul lui Basescu inca exista. Ce test de fidelitate i-a dat Iohannis

Senatorul PSD si fost ofiter SRI, Daniel Savu a vorbit in sedinta PSD de miercuri despre 'sistemul lui Traian Basescu'. Declaratiile sale, aparute pe surse, au creat confuzie la momentul respectiv. El a oferit cateva lamuriri pentru stiripesurse.ro legate de acest sistem si despre rolul pe care l-ar juca acum, dupa epoca Basescu.

Savu a explicat ca fostul presedinte Traian Basescu a creat un sistem format din oameni din diferite institutii, pe care ii chema la ordin pentru 'a-si exercita teroarea asupra adversarilor politici'.

"Sistemul nu este format din institutii. Pot fi si oameni din serviciile secrete, din procuratura, din magistratura, din CSM, din CCR, din presa, care fac parte din sistemul pus la cale de Traian Basescu pentru a-si exercita teroarea asupra adversarilor politici", a declarat Daniel Savu.

El sustine ca sistemul inca exista si ca Traian Basescu i-ar fi pus in garda pe cei care fac parte din el, sa nu se intoarca impotriva lui, pentru ca poate demasca ce au facut pentru el.

"Sistemul a ramas. Traian Basescu nu mai e, dar sistemul nu a fost desfiintat de nimeni. El incearca sa isi faca loc mai departe. Coordonatorii acestui sistem au ramas in functie. Acest sistem, ca sa va detaliez, nu putea sa fie coordonat de catre Traian Basescu, sa le dea el la toti telefoane, sa le spuna ce au de facut, sau sa ii convoace pe toti, ca el avea mereu ordine de dat - pe cine sa anihileze politic, pe cine sa distruga. Sunt de notorietate, cu Voiculescu, cu Nastase, cu toti care vreti. Mai departe, sistemul nu l-a desfiintat Traian Basescu. Ba chiar vazandu-se impresurati, el si apropiatii lui, le-a spus - 'sunteti la fel de corupti, astia din sistemul de justitie sa zicem, ca toti cei din adminitratie, stiu ce ati facut, si daca ma mai suparati mult, o sa spun ce v-am pus sa faceti'. Cam asa s-a exprimat", a mai spus Savu.

Potrivit senatorului PSD, acum sistemul isi cauta un nou stapan in persoana presedintelui Klaus Iohannis. Acesta insa nu a acceptat sistemul oricum. Acesta le-ar fi dat un test de fidelitate - sa ii dea Guvernul Ponta.

"Sistemul a ramas. A capatat o putere excesiva ducand la indeplinire ordinele lui Traian Basescu. Nimic nu i s-a intamplat veunuia din acest sistem care a facut toate astea pentru Traian Basescu si au capatat putere. Au zis ca asa e bine sa fie si au inceput sa subordoneze si partidele politice. Aici s-a juns in momentul de fata in Romania.

Domnul presedinte Iohannis, doua vieti daca traieste nu va putea sa faca un sistem cum a facut Traian Basescu. Acum i-a dat o tema de ceercetare, un test de fidelitate - 'bun, preiau un sistem, dar dovediti-mi ca sunteti fideli, dati-mi Guvernul Ponta'. Asta e ce se intampla. Astia din februarie tot incearca", a mai spus Savu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.