Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost premier britanic, specialist în Orientul Mijlociu, ar urma să fie 'coordonator umanitar' în Gaza: Netanyahu insistă pentru numire

heraldscotland.com
Tony Blair

Fost premier britanic, specialist în Orientul Mijlociu, ar urma să fie 'coordonator umanitar' în Gaza: Netanyahu insistă pentru numire

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, încearcă să îl instaleze pe fostul premier britanic Tony Blair în funcţia de "coordonator umanitar" în Gaza, potrivit unor informaţii apărute în presa israeliană, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

Netanyahu consideră că experienţa diplomatică a lui Tony Blair în regiune ar putea fi valorificată pentru a reduce presiunea internaţională cu privire la costul civil al acţiunilor Israelului în Gaza, a relatat duminică site-ul israelian de ştiri Ynet.

Blair a fost contactat în legătură cu această chestiune, iar discuţiile au continuat în ultimele săptămâni, potrivit Ynet.

Un purtător de cuvânt al fostului premier britanic a declarat pentru publicaţia israeliană că "nu i s-a dat sau oferit o poziţie", dar nu a negat în mod direct existenţa unor contacte.

Financial Times a scris că Tony Blair este deschis la ideea de a-şi asuma acest rol dacă crede că ar putea face o diferenţă reală

"După cum ştiţi, domnul Blair are un birou în Israel şi a continuat să lucreze la problemele privind Israelul şi palestinienii. În mod evident, el discută situaţia cu o serie de persoane din regiune şi din alte părţi pentru a vedea ce se poate face. Dar nu există niciun "rol" oferit sau asumat, a declarat un purtător de cuvânt.

Laburistul Tony Blair a demisionat în iunie 2007 din funcţia de prim-ministru după zece ani de mandat şi a fost confirmat oficial ca emisar pentru Orientul Mijlociu pentru Organizaţia Naţiunilor Unite, Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia. Preşedintele George W. Bush a avut discuţii preliminare cu Blair pentru a-i cere să preia rolul de emisar. Surse de la Casa Albă au declarat că "atât Israelul, cât şi palestinienii au fost de acord cu propunerea". În mai 2008, Blair a anunţat un nou plan pentru pace şi pentru drepturile palestinienilor. Blair a demisionat din funcţia de emisar în mai 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.