Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost primar al Kievului, urmărit penal: Ar fi făcut apeluri publice la recunoașterea republicilor autoproclamate din estul Ucrainei

Leonid Chernovetski

Fostul primar al Kievului din perioada 2006-2012, Leonid Chernovetski, este suspect într-o anchetă penală, după ce a cerut recunoașterea frontierelor așa-ziselor republici populare Donețk și Luhansk din estul Ucrainei.

Sub îndrumarea procedurală a Procuraturii Generale, fostul primar al Kievului a fost informat cu privire la suspiciunea de apeluri publice și diseminarea de materiale care solicită modificarea teritoriului și a frontierei de stat a Ucrainei (partea 1 a articolului 110 din Codul penal), se arată într-un comunicat al Procuraturii General a Ucrainei.

Potrivit anchetei, a doua zi după agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei, fost primar al capitalei Ucrainei a postat pe pagina sa de Facebook o postare despre posibilitatea și chiar necesitatea recunoașterii granițelor entităților ilegale „Republica Populară Donețk” și „Republica Populară Luhansk”.

Conform concluziilor examinării lingvistice criminalistice, această postare conține apeluri publice la schimbarea limitelor teritoriului și a frontierei de stat a Ucrainei, mai transmis procurorii, pe canalul oficial de Telegram.

Investigația preliminară cu privire la acest fapt este efectuată de către Departamentul principal de investigații al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

La 21 februarie, președintele Vladimir Putin a recunoscut suveranitatea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a lansat o „operațiune militară specială” pe care a motivat-o ca un răspuns la o solicitare a liderilor celor două republici din Donbass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.