Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost primar, trimis în judecată de DNA

DNA

Tănase Pelivan, fost primar al comunei tulcene Mihai Bravu, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DNA, într-un dosar de corupţie care vizează fraude cu fonduri europene. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, fostul edil este acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea, cu rea credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni).

Doliu în literatura română: A murit un reputat scriitor, soțul Anei Blandiana


În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Daniel Chirilă, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare, cu rea credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. 

"La data de 2 martie 2010, inculpatul Pelivan Tănase, în calitate de primar al comunei Mihai Bravu din judeţul Tulcea, şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile de serviciu şi a încheiat un contract cu o firmă deţinută de soţia sa, prin care a transmis dreptul de folosinţă asupra unui teren în suprafaţă de 102,07 hectare izlaz, contrar unei hotărâri emise de Consiliul Local al comunei Mihai Bravu", se precizează în comunicatul DNA.

Klaus Iohannis: Atunci când votați să vă aduceți aminte: `corupția ucide`


Procurorii au apreciat că, prin demersul său, edilul de la acea dată a determinat pierderea temporară de către Primăria comunei Mihai Bravu a dreptului de folosinţă asupra terenului, dar şi subvenţiile în cuantum de 214.388 de lei, pe care le-a obţinut în schimb firma respectivă, prin declararea suprafeţei respective la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea. 

Tănase Pelivan mai este acuzat că, în anul 2011, tot în calitate de primar, a falsificat un contract de închiriere încheiat între Primăria Mihai Bravu şi inculpatul Daniel Chirilă, indicând în cuprinsul său o suprafaţă de 70 de hectare teren, deşi în realitate era vorba doar de 7 hectare. 

"Contractul respectiv a fost pus la dispoziţia inculpatului Chirilă Daniel, care l-a folosit în relaţia cu APIA şi a obţinut în mod fraudulos subvenţii în cuantum de 80.052,63 lei, sumă cu care a fost prejudiciat bugetul comunei Mihai Bravu, prin nesolicitarea de către edil a subvenţiilor pentru cele 70 de hectare", se menţionează în comunicatul DNA. 

Primăria Mihai Bravu a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma totală de 244.440 de lei reprezentând prejudiciul creat de fostul edil Tănase Pelivan. De asemenea, APIA a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal împotriva celor doi inculpaţi. 

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.