Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost profesor și inspector, cu soția profesoară, Klaus Iohannis face praf sistemul din care provine: 'Este anacronic, nu e adaptat vremurilor noastre' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că actualul sistem de educaţie din România este "anacronic" şi "nu e adaptat viitorului", el precizând că, în lipsa educaţiei, oamenii au acceptat prea repede şi prea uşor lucruri care nu ar trebui acceptate,făcând referire, în acest sens, la regimurile dictatoriale.

Întrebat, luni, în cadrul unei dezbateri cu tinerii la inaugurarea Spaţiului 80east (optzecist) - "Acasă în comunism", dacă, în opinia sa, curricula şcolară este adaptată cerinţelor vremurilor, Klaus Iohannis a catalogat sistemul de educaţie din România drept unul "anacronic".

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

"Sistemul educaţional este anacronic şi nu este adaptat vremurilor noastre şi, mai grav, nu este adaptat viitorului pentru că noi facem educaţie pentru viitor, nu pentru trecut. (...) Constatăm că politicienii vorbesc de multe ori în Parlament şi cu tot felul de ocazii cum a fost pe vremea lor. Ok, dar nu mai e vremea aia. Noi vrem să pregătim tinerii pentru ce va fi", a afirmat şeful statului.

Iohannis a spus că acesta este motivul pentru care a lansat proiectul "România Educată", adăugând că, în lipsa educaţiei, oamenii acceptă prea repede lucruri care nu ar trebui acceptate.

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

"Educaţia este baza societăţii. Fără educaţie ajungem prea repede şi prea uşor să acceptăm lucruri care nu ar trebui acceptate, cam toate regimurile dictatoriale s-au putut construi fiindcă oamenii s-au uitat în altă parte sau au dat din umeri sau când nu au participat şi când au vrut să participe, când lucrurile erau evident greşite, deja a fost târziu", le-a mai spus Iohannis adolescenţilor participanţi la dezbatere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.