Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost şef al ANAF 'mitraliază' întreaga scenă politică! Atacuri dure la adresa politicienilor de la vârf

mutare politica

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu a lansat atacuri dure la adresa politicienilor. Potrivit unui amplu articol postat pe pagina sa de Facebook, Diaconu susţine că toţi oamenii politici laudă creşterea economică înregistrată de România, însă evită să vorbească de o problemă stringentă: evaziunea fiscală. De la guvernanţi, pe care îi numeşte "propagandişti, până la liberali sau chiar tehnocraţi, niciunul nu a scăpat analizei dure făcute de fostul şef al Fiscului.

Citeşte şi: Lovitură pentru ŞOFERI. Proiect aprobat ASTĂZI de Guvern

"Evaziunea fiscala este cel mai grav flagel cu care se poate confrunta un stat pe timp de pace.

Zilele acestea se face mare tapaj pe subiectul cresterii economice record inregistrate de tara noastra. Propagandistii PSD se intrec in a ridica osanale, la televiziunile aservite, masurilor recente luate de guvernul PSD, domnul Grindeanu isi plange soarta de pudel, arogandu-si merite pe care nu le are iar Tudose, mai retinut, insista pe sustenabilitatea cresterii (productie industriala, servicii IT, locuri de munca, etc).

Este de remarcat opinia, in mare parte justa, a fostului ministru de finante Teodorovici care ne spune ca aceasta crestere economica este consecinta accelerarii atragerii de fonduri europene si a relaxarii fiscale din cursul anului 2015.

Pe de alta parte, opozitia liberala, prin vocea vicepresedintelui Florin Citu, avertizeaza serios asupra similitudinilor acestei perioade cu anul 2008, anul cresterii economice record dar si al dezmatului bugetar prealabil teribilei crize din perioada 2009-2012.

Cu totii recunosc insa ca principalul motor al dezvoltarii recente il constituie cresterea formidabila a consumului.

Si atunci unde sunt incasarile din TVA, accize, impozit pe profit,s.a.??

Exista un raspuns la aceasta intrebare de care se feresc cu totii ca de dracu:EVAZIUNEA FISCALA! La fel cum a fost si pe vremea tehnocratilor care colectau cu mult mai putin decat le permitea cresterea economica.

Discutand recent cu un profesionist din mass-media neaservita care realiza o emisiune TV, ii spuneam ca evaziunea fiscala este cel mai grav flagel cu care se poate confrunta un stat pe timp de pace. Dincolo de faptul ca fiecare cetatean este afectat, banii din evaziune finanteaza crearea si consolidarea GRUPURILOR DE INTERESE care prin metode de tip mafiot, prin intermediul oamenilor politici, captureaza statul prin persoanele, habarniste dar docile, pe care le numesc in functii cheie. Iar cu mass-media aservita prostesc multimea.

Vezi MFP, MAI, Curtea de Conturi, ASF, ANAF, Antifrauda, si multe, multe altele…Vezi teldrumisti, muradisti, vorniceni, giurgiuveni, teleormaneni, etc.

Despre toate aceste voi reveni la timpul potrivit, cu speranta ca macar justitia sa ramana neinfestata majoritar de aceste grupuri… pentru ca eu nu va vorbesc din carti ci din realitatea traita.

Asadar crestem economic pe hartie dar distrugem echilibrul bugetar si indatoram tara (aproape 2 md de euro in sase luni)… Crestem taxele/accizele, investitiile scad dramatic, lipsa infrastructurii si a inzestrarii armatei devine cronica, forta de munca fuge de Romania in ritmul refugiatilor sirieni.

In acest timp, liderii grupurile de interese isi admira de pe puntea iahturilor de vacanta opera.", scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ministerul Justiţiei, proiect de ULTIM MOMENT. Soluţia pentru BANI ÎN PLUS la bugetul penitenciarelor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.