Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al celei mai mari companii petroliere din lume: 'Europa nu are alternativă la gazul rusesc'

rechargenews.com
gaze

Lumea nu are suficient gaz pentru a înlocui livrările de gaze rusești către Uniunea Europeană, dar Moscova are o mulțime de piețe pentru a continua să-și vândă energia, a declarat Sadd al-Husseini, fost vicepreședinte executiv al companiei saudite de petrol și gaze Aramco - acum cea mai mare companie petrolieră din lume, relatează postul american CNBC.

Expertul a adăugat că "UE va avea nevoie de ani pentru a găsi surse care să înlocuiască aprovizionarea cu Rusia".

Statele Unite ale Americii (SUA) nu au capacitatea de a înlocui exporturile rusești în Europa, a declarat Sadd Al-Husseini, menționând că facturile la electricitate din Uniunea Europeană vor exploda odată cu venirea iernii.

Cu toate acestea, fostul șef al celei mai mari companii petroliere din lume nu a comentat situația în care China va revinde gaz rusesc în Europa, deși „ne așteptăm ca și alții să facă același lucru în curând”.

Potrivit Al-Husseini, lipsa unei aprovizionări disponibile în mod liber ar putea duce la probleme grave pe piața mondială a energiei. "Această situație este o lume nouă și nu este foarte bună pentru energie",a spus fostul director general. "În orice caz, nu există suficientă capacitate de gaz în lume pentru a înlocui exporturile rusești către Europa", a adăugat expertul, subliniind că "UE va avea nevoie de ani pentru a găsi surse care să înlocuiască aprovizionarea cu Rusia".

Al-Husseini a subliniat, de asemenea, că, în timp ce Rusia ar putea pierde Europa ca piață finală, energia rusă are "o mulțime de piețe alternative", cum ar fi China, Japonia sau India, care salută sancțiunile occidentale, recunoscând că administrația condusă de președintele american Joe Biden este din ce în ce mai blândă în ceea ce privește încălcarea sancțiunilor.

„Rusia își poate reveni mult mai devreme decât Europa", a conchis fostul director.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.