Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al AUR Timișoara, replică dură pentru George Simion după demisia din partid: 'Petru noi, bănățenii, lumânările au altă semnificație'

Facebook
ovidiu szime

Ovidiu Szime, președintele AUR Timișioara, a anunțat joi, 8 februarie, că demisionează din partid. Atacat ulterior de George Simion, Szime îi dă o replică dură liderului AUR.

„Dragi prieteni, am decis să-mi dau demisia din poziția de președinte AUR Timișoara și să părăsesc partidul AUR, deoarece principiile de bază și statutul acestuia nu sunt respectate. Democrația și libertatea de exprimare în interiorul unui partid, trebuie să primeze”, a scrie joi, pe Facebook, Ovidiu Szime.

În replică, George Simion s-a referit la relațiile de familie ale fostului său coleg de partid. Contactat de Digi24.ro pentru a afla care este motivul demisiei șefului de la Timișoara, George Simion a declarat: „Era ginerele unui pesedist notoriu, Pavel Kasai, și când l-am pus să treacă testul adevărului, adică să pună lumânări la PSD, l-a picat.”

Replica lui Ovidiu Szime

Fostul președinte AUR Timișoara răspunde și îl acuză pe Simion că nu respectă statutul partidului.

„George Simion știa de la bun început cine sunt, a spus ca nu este nici o problema. De ce acum când îmi dau demisia deoarece nu se respectă statulul și libertatea de exprimare, face o afirmație care îl descalifică, el spunând de nenumărate ori că primește pe oricine în partid, chiar primari în funcție indiferent de culoarea politică. Singurul partid din care am făcut parte până acum a fost AUR”, a declarat Szime.

Despre „testul adevărului” invocat de George Simion, Ovidiu Szime amintește că nici Patrarhia nu a fost de acord cu folosirea unor simboluri creștinești în lupta politică.

„Consider ca domnul George Simion a picat testul având în vedere declarația BOR, care nu este de-acord cu astfel de manifestări. Eu nu aș fi mers nici la PSD, PNL, USR sau alte formațiuni politice să trec un test cu astfel de gest. Petru noi, bănățenii, lumânările au altă semnificație și ne aduce aminte de martirii revoluției din 1989”, a mai declarat Szime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.