Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost vicepreședinte ANRP: Dosarele astea au ajuns să acopere rahaturile DNA

DNA

DNA a reintrat în forță în foștii conducători ai ANRP, iar fostul vicepreşedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa, a fost chemată, joi, la DNA pentru a i se aduce învinuirile într-un nou dosar, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile acordate referitor la un teren din Capitală. Ea susține că aceste dosare au scopul de a acoperi ”rahaturile DNA”.

Citește și: Un nou dosar GREU explodează la DNA: Cine a ajuns la Direcția Națională Anticorupție

"Da, e altul (...) Nu ni se spune ce am încălcat, încercăm de doi ani de zile să aflăm ce am încălcat, ni se spune că s-a supraevaluat ceva. Acum s-a supraevaluat un alt teren în Bucureşti, în centru. Dosarele aceastea au ajuns să acopere rahaturile pe care le face DNA-ul. Dragi cetăţeni, probabil, cei care staţi în Piaţa Victoriei, aţi luat despăgubiri. M-am săturat să mă duc în instanţă şi să explic că nu am luat niciun leu de la nimeni, că nu cunosc pe nimeni dintre cei cărora le-am dat despăgubiri. Eu o să fac plângeri penale şi sesizări procurorilor care nu înţeleg să îşi facă treaba exact cum scrie în lege. În total, valoarea terenului, în Bucureşti, în 2008, e ceva, două milioane de euro. S-au ales suprafeţele cele mai mari sau cele mai bine plasate şi au început să aducă nişte indivizi care lucrează la DNA să spună: «uitaţi de preţuri am găsit noi în cartea funciară». În baza unor protocoale secrete, intră în baza de date de la ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară -n.r.), găsesc tranzacţii cu preţuri foarte mici şi spun: «uitaţi cât era preţul în Bucureşti în 2008». Mie îmi spun în dosarul celălalt că preţul era în 2008, 75€/ mp? Păi îl cumpăr acum. Nişte indivizi, pe care nu îi cunoşteam, ne-am dus să îi îmbogăţim, nu ştim ce lege am încălcat, ce atribuţii aveam să verificăm rapoartele de evaluare şi de ce m-aş fi priceput eu care sunt jurist, la evaluare. Asta este mafia ANRP pentru că m-am săturat să aud la televizor că sunt o mafioată. Abuz în serviciu, cică cu folos pentru altul că l-am îmbogăţit eu pe individul asta de care nu am auzit în viaţa mea", a declarat Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte ANRP, la DNA.

Aceasta a mai spus că prejudiciul în dosar este aproximativ un milion de euro, dar că "toate dosarele astea sunt făcute la fel."

La sediul DNA a ajuns joi dimineaţă şi fostul deputat Theodor Nicolescu, care a anunţat că are calitatea de suspect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.