Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta coaliție sparge gheața: Se pune la cale o întâlnire de taină înainte de consultările cu Iohannis (surse)/ UPDATE: Liberalii neagă varianta

citu barna kelemen

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări, luni, 11 octombrie, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Doar că negocierile între partide par să fie inexistente, o majoritate parlamentară nu există și până și liberalii au anunțat că renunță să-l mai propună pe Florin Cîțu. În aceste condiții, este puțin probabil ca președintele să anunțe o desemnare luni seara.

Asta dacă lucrurile nu se vor schimba radical în ultimul moment. Sau, cel puțin, dacă nu există semnale că fosta coaliție PNL-USR-UDMR se reașează la masa negocierilor și încearcă să ajungă la o înțelegere.

Potrivit unor surse politice, în acest zile se lucrează intens la o întâlnire între liderii celor trei partide. Astfel, se dorește să existe o discuție, luni dimineața, între Florin Cîțu, președintele PNL, Dacian Cioloș, președintele USR, și Kelemen Hunor, președintele UDMR. Întâlnirea ar avea rolul de a netezi unele asperități care împiedică în acest moment orice negociere pentru refacerea coaliției.

De rodul acestei întâlniri, dacă ea va avea loc în cele din urmă, depind discuțiile de pe parcurul zilei de luni, de la Cotroceni. Deocamdată nu e clar dacă vreuna dintre părți este dispusă la compromis. Liderii PNL insistă că îl vor pe Florin Cîțu premier, în vreme ce liderii USR condiționează refacerea coaliției tocmai de instalarea unui alt premier.

UPDATE - Surse la vârful PNL au transmis STIRIPESURSE.RO că o asemenea întâlnire NU este programată și NU va avea loc. Ei susțin că ”în acest moment există o singură alianță verificată în Parlament și aceasta este PSD-USR-AUR și deci ar trebui să vină la consultări cu un nume de premier și un program de guvernare”.

Delegația PNL, formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu, va ajunge la Cotroceni la ora 12. Delegația USR este programată pentru ora 14, fiind formată din Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion și Cristian Ghinea. Includerea fostului ministru al Justiției în delegație nu este un semn de pace, Stelian Ion lansând în ultima perioadă mai multe atacuri la președinte. Și, în fine, delegația UDMR este programată la consultările de la Cotroceni pentru ora 16.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.