Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta iubită a lui Fuego, ajunsă subprefect PNL, își donează salariul pentru refugiații ucraineni

Foto gazetanoua.ro
Ana Maria Ciauşu

Mai multe campanii de ajutorare pentru refugiaţii din Ucraina sunt în derulare în judeţul Olt, unde sunt organizate puncte de colectare a unor produse neperisabile, sunt oferite spaţii de cazare pentru refugiaţi ori sunt făcute donaţii în bani pentru organizaţii umanitare, anunță Agerpres.

În municipiile Slatina şi Caracal au fost montate în zone centrale posturi în care se pot colecta alimente neperisabile pentru refugiaţi, printre persoanele care au donat până acum numărându-se şi reprezentanţii administraţiilor locale, respectiv primarul şi cei doi viceprimari ai municipiului Slatina.

Punctul de colectare a donaţiilor a fost amenajat de Primăria Slatina în zona Fântâna Speranţei şi este deschis în intervalul orar 8,00 - 17,00, iar la Caracal punctul de colectare este pe platoul din faţa primăriei municipiului, produsele urmând a fi preluate de către Crucea Roşie.

Efortului de ajutorare a refugiaţilor s-a alăturat şi subprefectul judeţului Olt, Ana Maria Ciauşu, care a anunţat că donează salariul său pe o lună pentru Crucea Roşie şi Unicef România şi a îndemnat şi alte persoane să-i urmeze gestul.

Totodată, pentru diferite donaţii pentru refugiaţi, a fost înfiinţată o linie telefonică la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, ce funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Numărul de la această linie telefonică este 07560.875.74.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a anunţat luni că în cazul în care numărul de solicitări pentru adăpostirea refugiaţilor va fi foarte mare se poate operaţionaliza şi o tabără mobilă, prin intermediul ISU Olt.

"Suntem pregătiţi să oferim în orice moment sprijin pentru refugiaţii din Ucraina. Am primit solicitări din partea oamenilor de bine, oameni de rând, dar şi societăţi comerciale care doresc să ofere spaţii de cazare sau adăpost, lucru care ne obligă să lucrăm organizat. Acţiunea noastră se conjugă acţiunii guvernamentale 'Ucraina - Împreună ajutăm mai mult', cât şi acţiunilor organizate de autorităţile administraţiei publice din judeţ şi ne va permite să gestionăm în mod organizat, unitar şi eficient resursele puse la dispoziţie de societatea civilă în cadrul acestei acţiuni umanitare. În acest scop, a fost înfiinţată linia telefonică cu numărul 0756087574, care funcţionează 24 din 24 de ore", a anunţat prefectul Florin Homorean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.