Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta jucătoare de tenis Marion Bartoli vrea mai puţine turnee de dublu, cu premii mai mici

Marion Bartoli

Fosta jucătoare franceză Marion Bartoli, câştigătoare la Wimbledon în 2013, preconizează reducerea numărului turneelor de dublu, pentru a permite o mai bună repartiţie a banilor în tenis, scrie L'Equipe.

Invitată la talk-show-ul Match Point de pe platforma Tennis Majors, franţuzoaica a avut o poziţie destul de îndrăzneaţă când a fost întrebată ce soluţie ar putea fi luată în calcul pentru a împărţi mai bine banii din tenis, mai ales în ce-i priveşte pe jucătorii mai slab clasaţi şi care acum sunt în dificultate din punct de vedre financiar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

În opinia lui Bartoli, trebuie redus numărul turneelor de dublu, iar premiile în bani redistribuite altfel.

"Ştiu că nu-mi voi face doar prieteni, dar cred că trebuie s-o spunem: nu înţeleg toate aceste competiţii de dublu tot anul. Înţeleg în timpul turneelor de Mare Şlem şi la Jocurile Olimpice, fiindcă dublul face parte din istoria tenisului, însă am fost la unele turnee şi-i văd acum pe aceşti jucători de dublu care au nişte echipe, cum ar fi şase persoane în jurul lor", a spus Bartoli.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

"Când eram jucătoare, ca jucătoare de simplu, noi nu puteam plăti şase oameni pentru a călători cu noi full-time. Îşi pot permite să plătească şase oameni şi joacă doar la dublu. De ce să nu le dai o parte din aceşti bani jucătorilor care evoluează în calificări, cuiva care nu participă decât la turnee Challenger? Pur şi simplu nu înţeleg, fiindcă la dublu nu faci acelaşi efort ca un jucător de simplu. Nu ştiu dacă trebuie renunţat de tot la meciurile de dublu, însă ar putea fi o soluţie să le dai mai puţini bani şi sumele să fie împărţite cu cei care joacă în calificări", a adăugat fosta campioană de la Wimbledon, în vârstă de 35 de ani.

Bartoli a făcut aceste afirmaţii în contextul discuţiilor despre sprijinul financiar pe care jucătorii de top ar trebui să-l acorde celor care evoluează la niveluri inferioare, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.