Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta judecătoare Mariana Vârgă a devenit, de joi, membru al Alianței Pentru Patrie

APP
APP sigla Alianța pentru Patrie

Fostul judecător Mariana Vârgă devine, începând de astăzi, membru al Alianței Pentru Patrie. În calitatea de vicepreședinte al APP, doamna judecător va coordona Departamentul juridic, de disciplină și imunități al Alianței Pentru Patrie.

"Mariana Vârgă a fost președintele Tribunalului Argeș, fost membru marcant în conducerea Asociației Magistraților din România și, în această calitate, participant important la dezbaterile Comisiei de la Veneția în România care au vizat reforma justiției. Nu în ultimul rând, doamna judecător a fost desemnată candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii în 2018.

Fostul judecător Vârgă este un magistrat renumit care s-a opus, în mod public, prin nenumărate declarații de presă, intervenții și interpelări adresate CSM, Ministerului Justiției ș.a., protocoalelor secrete, abuzurilor din justiție, implicării serviciilor în actul de justiție (în special cooptării de persoane care au depus mărturii false), interpretărilor eronate ale legilor și subminării deciziilor Curții Constituționale în aplicarea legislației drepturilor omului și libertăților cetățenești.

Mariana Vârgă este un simbol atât pentru specialiștii lumii juridice cât și pentru cetățeanul de rând care a privit, în ultimii ani, cu maximă speranță și încredere în astfel de oameni, în momentele în care sistemul devenea tot mai putred și mai abuziv.

Fostul judecător Vârgă va conduce și Comisia națională a juriștilor APP care pregătește un pachet de legi și câteva sute de amendamente privind modificări ale unor legi care sunt interpretate discreționar, discriminatoriu și neconstituțional.

Cooptarea doamnei judecător în Alianța Pentru Patrie reprezintă o speranță pentru toți patrioții din sistemul judiciar și pentru sutele de mii de români și familiile acestora care au fost victimele unor vânători, hărțuiri și abuzuri unice în democrațiile lumii", se precizează în comunicatul APP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.