Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta ostatică Ingrid Betancourt va candida sub culorile propriului partid la alegerile prezidenţiale din Columbia

operationworld.com
Columbia

Franco-columbiana Ingrid Betancourt, ostatică timp de şase ani a gherilei FARC, a anunţat sâmbătă că va părăsi o coaliţie centristă pentru a candida sub culorile partidului său la alegerile prezidenţiale prevăzute la 29 mai în Columbia, notează AFP.

Ingrid Betancourt, la conducerea micului partid ecologist Verde Oxigen, a indicat că va părăsi coaliţia partidelor centriste, Coaliţia Speranţei, invocând "intrigi" în cadrul acestei alianţe, conform Agerpres.

"Suntem obligaţi să ne îndepărtăm de Coaliţia Speranţei, voi fi candidată independentă la prezidenţiale", a declarat ea într-un videoclip postat sâmbătă pe reţelele sociale, dând asigurări că va intra în cursa pentru preşedinţie cu mişcarea sa Verde Oxigen.

Pentru a reprezenta coaliţia centristă la alegerile prezidenţiale, fosta ostatică în vârstă de 60 de ani trebuia mai întâi să câştige primarele organizate la 13 martie pentru a departaja candidaţii coaliţiei.

Columbienii sunt "ostatici ai corupţiei", a spus Ingrid Betancourt. "Facem apel la toate columbienele şi toţi columbienii să construim împreună această cale pentru a ne elibera de corupţie", a adăugat ea.

Ingrid Betancourt a anunţat la 18 ianuarie intenţia sa de a candida la preşedinţie, prezentându-se ca o alternativă la situaţia actuală din Columbia unde dreapta se află la putere, iar stânga, reprezentată de fostul primar al capitalei Bogota şi ex-luptător de gherilă Gustavo Petro, este favorită în sondaje.

Ea a fost răpită în 2002 de gherilele marxiste Forţele armate revoluţionare din Columbia (FARC) în timp ce se afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale.

Ingrid Betancourt a fost salvată în 2008 în cursul unei operaţiuni militare şi de atunci trăieşte în străinătate, venind periodic în Columbia unde participă adeseori la dezbaterea publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.