Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta preşedintă a Boliviei, Jeanine Anez, în arest preventiv pentru patru luni

Reuters
jeanine anez

Fosta preşedintă interimară a Boliviei, Jeanine Anez, arestată şi acuzată de lovitură de stat împotriva predecesorului ei Evo Morales, a anunţat duminică seară că justiţia a ordonat să fie plasată în arest preventiv pentru patru luni, notează AFP.

Citește și: Mircea Dinescu, dezvăluiri rușinoase despre Gabriel Liiceanu: A refuzat să fie dizident de frică. După 1989 a primit de la SRI plocoane

"Sunt trimisă patru luni în detenţie în aşteptarea unui proces pentru o +lovitură de stat+ care nu a avut loc niciodată", a scris Jeanine Anez pe Twitter după ce a ascultat decizia judecătoarei Regina Santa Cruz în cursul unei audieri virtuale.

Jeanine Anez, în fruntea ţării până în noiembrie 2020, a fost acuzată împreună cu foşti miniştri, soldaţi şi poliţişti că l-au înlăturat de la putere pe preşedintele Evo Morales în noiembrie 2019.

În decembrie, o fostă deputată a partidului lui Evo Morales a depus plângere pentru rebeliune, terorism şi conspiraţie.

După alegerile prezidenţiale din octombrie 2019, la care Evo Morales a candidat pentru un al patrulea mandat, şi confuzia generată de rezultatele care îl dădeau câştigător, opoziţia a acuzat fraudarea scrutinului.

O explozie de violenţă a cuprins ţara după aceste alegeri, care au fost în cele din urmă anulate.

Pe fondul manifestaţiilor soldate cu 35 de morţi, poliţia şi armata şi-au retras susţinerea faţă de Evo Morales. Acesta a demisionat în cele din urmă, după care a luat drumul exilului în Mexic şi apoi în Argentina.

Jeanine Anez, a doua vicepreşedintă a Senatului, a depus jurământul la 12 noiembrie 2019. Partidul lui Evo Morales a denunţat atunci o "lovitură de stat".

Evo Morales a revenit apoi în ţară după victoria delfinului său Luis Arce în alegerile prezidenţiale din octombrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.