Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostă prezentatoare la Antena 3 și TVR, acum la România TV: Mai am doar un plămân și jumătate

Facebook
paula rusu

E una dintre cele mai cunoscute prezentatoare din România, dar a trecut printr-o dramă uriașă. Paula Rusu, una dintre vedetele România TV, a povestit prin ce a trecut din cauza unui diagnostic greșit al unui medic. Jurnalista care s-a făcut cunoscută la Antena 3 și TVR acuză că a fost nevoită să sufere o intervenție de îndepărtare a unei părți dintr-un plămân din cauză că un medic nu și-a dat tot interesul pentru a o vindeca.

Citește și: Gigi Becali este terminat: Ministerul Apărării cere despăgubiri de zeci de milioane de euro

”Acum doi ani, la început de an, începeam un lung pelerinaj pe la medici fiindcă tuşeam atat de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului Miron Bogdan, care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă inca unul laringită acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamnă, totul e numai în capul dumneavoastră!

Citește și: BOMBA anului în România: Soțul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, agent secret

O lună mai târziu ajungeam în stare foarte proastă, abia mă mai ţineam pe picioare, la acelaşi spital unde fusesem iniţial consultată de profesorul Miron Bogdan. De data asta diagnosticul care a venit după o serie de analize a speriat pe toată lumea, inclusiv pe mine: tuberculoză. Da, TBC! Şi eu care credeam că această boală a fost eradicată în Romania…. Tratamentul prescris corect de data asta venea însă târziu de tot pentru plamanul meu stang care era ca o strecurătoare, plin de găuri care nu au mai putut fi reparate. Am avut parte de un inger de medic pe care mi l-a găsit doctoriţa Emilia Crişan, şefa secţiei de bronhologie, impresionată de povestea mea. Pneumologul Mihaela Tanasescu s-a straduit din răsputeri să mă repare, însă rănile provocate de bacil au fost atat de mari încât după vindecarea de TBC a venit o noua veste proastă: plămânul stâng trebuie scos cu totul fiindcă îmi pune viaţa în pericol.

Citește și: Cum au făcut bulgarii pentru ca un sat de-la lor să ajungă celebru în toată lumea / VIDEO

Un strop de noroc a făcut să dau peste alti doi medici îngeri păzitori pentru mine: profesorul-chirurg Ioan Cordoş şi chirurugul Cristian Paleru s-au ambitionat să încerce imposibilul. O operaţie în care să decupeze din plamanul stâng numai lobul superior aflat perete în perete cu inima şi printr-o manevra de artă chirurgicală să sudeze un bont de trahee cu un rest de plaman. E o interventie chirurgicala de congres, da, am ajuns caz medical international, au facut şi un filmuleţ în timpul operatiei, o premieră românescă. Darorită celor trei arhangheli ai sănătăţii mele sunt bine, chiar dacă acum am doar un plămân şi jumătate. Dacă diagnosticul meu ar fost stabilit din timp, dacă medicul Bogdan imi făcea o radiografie, ori o analiza de sange nu ajungeam aici. Ăsta e adevărul, nişte analize banale m-ar fi cruţat de doi ani grei şi de o operaţie dificilă.”, a povestit ea pe blogul său.

Citește și: Șeful celebrei Levi’s: Blugii trebuie spălați extrem de rar! Vezi motivele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.