Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul atacant Ciprian Marica i-a făcut o 'radiografie' amănunțită lui Alexandru Maxim: 'Îi e greu la Mainz. Nemţii sunt foarte reci'

www.fanatik.ro
Alexandru Maxim

Alexandru Maxim (28 de ani) este un fotbalist cu calitate, dar stagnează de o perioadă bună de timp. Deşi a ajuns în Germania de mai bine de 5 ani, mijlocaşul pare că nu îşi găseşte locul, chiar dacă a schimbat două echipe, informează Mediafax.

Ciprian Marica e de părere că principala problemă este legată de cultura germană. Dacă în România fotbaliştii sunt controlaţi, în Bundesliga sunt lăsaţi liberi. Cluburile le dau libertate, iar jucătorii trebuie să-şi gestioneze singuri priorităţile.

”Lui Maxim îi e greu la Mainz. În Germania te loveşti de faptul că nemţii sunt foarte reci. Te lasă liber, îţi dau responsabilitate, să ai grijă de tine. Responsabilitatea e a ta 100 %. Maxim vorbeşte germană, ar trebui să înţelegeagă mentalitatea lor. Nu ştiu de ce nu reuşeşte, are câţiva ani de Germania, dar ai nevoie şi de noroc şi şansă. Dacă ai un antrenor care construieşte jocul după tine, e bine”, a declarat Marica la ProSport LIVE.

Alexandru Maxim a ajuns în Germania în 2013, când a fost transferat de Stuttgart, de la Pandurii, pentru 1.3 milioane de euro. În vara anului trecut a făcut trecerea la Mainz, pentru 3 milioane de euro. În cei 5 ani, mijlocaşul a prins 121 de meciuri în Bundesliga, reuşind 14 goluri şi 27 de pase decisive.

În această stagiune, românul a bifat 10 meciuri, fiind titular în 4 din ele. Transfermartkt îl cotează la două milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.