Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul avocat al Bombonicăi Prodana TOARNĂ gaz pe foc: Guvernul nu mai are scuze să nu modifice Codul Penal prin OUG

Toni Neacsu

Guvernul României nu mai are nicio scuză să nu modifice Codul Penal prin OUG, suține fostul avocat al fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana. Toni Neacșu susține că guvernul trebuie să modifice Codul Penal prin OUG, ținând cont de precizările CCR, care a declarat neconstituționale mai multe prevederi.

"A apărut motivarea Deciziei CCR nr. 650/25.10.2018 referitoare la modificările Codului Penal.

În acest moment Guvernul nu mai are nici o scuză pentru a nu emite ordonanța de urgență la care s-a angajat și prin care să-și asume prevederile din proiectul de modificare a codului penal care au fost declarate constituționale ori care nu au fost atacate ca fiind neconstituționale.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

Reamintesc că legea de modificare a Codului penal a fost declarată constituțională în ansamblul ei, 33 de modificări punctuale fiind arătate ca fiind neconstituționale, modificări care urmează să fie puse de acord cu decizia CCR în procedura parlamentară.

Restul dispozițiilor fie sunt constituționale, fie nu au ridicat nici un fel de suspiciuni de neconstituționalitate. Potrivit reglementărilor parlamentare acestea nu pot face obiectul reexaminării ci trebuie să rămână în forma actuală.

La 10 decembrie 2018 d-na premier Viorica Dăncilă anunța asumarea modificărilor constituționale la Codul penal prin ordonanță de urgență, demers susținut atunci și de ministrul justiției.

Ce vom vedea?", scrie Toni Neacșu pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.