Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul başkan al Găgăuziei a numit politica partidului Maiei Sandu principala amenințare la adresa securității Republicii Moldova

Info Tag
Irina Vlah

Principala amenințare la adresa securității naționale a Republicii Moldova este diviziunea societății pe care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, a semănat-o cu politicile sale, a declarat fosta șefă a Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, pe canalul său Telegram, comentând strategia de securitate națională prezentată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Strategia de securitate nu apără țara de riscuri la fel şi Guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la putere. Adevărata amenințare la adresa securității statului este polarizarea societății. Ați semănat intrigi, ură. Niciun guvern nu a generat atât de multă ură și discreditare politică, aşa cum au făcut-o activiștii PAS" - a spus Vlah.

Ea a subliniat că în strategie nu sunt indicate alte amenințări de securitate, cum ar fi sărăcia populației, cetățenii care pleacă din țară în căutarea unui loc de muncă, depopularea, vulnerabilitatea pe piața de energie. Amintim că Maia Sandu a prezentat, în urmă cu două săptămâni, o nouă strategie de securitate națională pentru țară, care prevede creșterea cheltuielilor pentru apărare.

Ea a numit drept aspect cheie parteneriatul strategic cu SUA, iar principalele pericole pentru țară au fost menționate "politica agresivă a Rusiei" și "corupția înrădăcinată în țară".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că scopul prevederilor antiruseşti ale noii strategii de securitate națională a Republicii Moldova constă în încercarea de a transfera, în ajunul alegerilor locale generale, vina către Moscova pentru incompetența managerială a autorităților republicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.