Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul cap al mafiei siciliene, înmormântat în localitatea natală

www.antena3.ro
Toto Riina

Salvatore 'Toto' Riina, fostul cap al mafiei siciliene, decedat vineri, a fost înmormântat miercuri la Corleone, localitatea sa natală din Sicilia, în prezenţa familiei, au relatat media italiene, potrivit AFP, conform agerpres.ro

Trupul neînsufleţit al fostului şef al Cosa Nostra a fost depus în mormântului familiei dintr-un mic cimitir din Corleone, la 60 de km sud de Palermo. 

Soţia lui Toto Riina şi trei dintre cei patru copii ai săi - al doilea fiu, Giovanni, este în închisoare - au fost prezenţi. Un preot a binecuvântat sicriul, însă nicio ceremonie de funeralii nu a avut loc anterior. 

"Datoria bisericii este să educe conştiinţele în spiritul justiţiei şi al legalităţii şi să combată mentalitatea mafiotă", a explicat vineri, într-un comunicat, monseniorul Michele Pennisi, arhiepiscop de Monreale, parohie de care aparţine Corleone. 

"Fiind vorba de cineva care a păcătuit public ('Toto' Riina - n.r.), nu se vor putea organiza funeralii publice", a adăugat monseniorul Pennisi, precizând că fostul lider mafiot nu şi-a exprimat niciodată regretele pentru faptele sale. 

În general, mafioţii sunt excomunicaţi automat, din cauza crimelor comise. 

Toto Riina a murit vineri în închisoare la Parma (nord), la vârsta de 87 de ani. Arestat în 1993, el ispăşea de atunci 26 de pedepse cu închisoarea pe viaţă. 

Supranumit 'Bestia', el a făcut din Cosa Nostra o grupare în care timp de aproape 20 de ani a domnit teroarea. El a devenit liderul Cosa Nostra începând cu anii '70. Printre altele, 'Toto' Riina a dispus uciderea judecătorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino în 1992.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.