Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul consilier al lui Traian Băsescu a fost reținut

Citește și: Lovitură pentru Băsescu! Unul dintre foștii săi consilieri e acuzat de evaziune fiscală

SC Tehnologica Radion SRL este implicată în dosarul în care Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcției generale infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, este cercetat de DNA pentru corupție.

Alte cinci persoane, de asemenea administratori de societăți comerciale, au fost puse sub control judiciar, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Cele opt persoane conduse la sediul Parchetului sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani constând în aceea că, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 104.940.660 lei (23 milioane euro) rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și de 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, se mai arată în comunicatul Parchetului.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.