Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul deţinut politic Dinu Zamfirescu, îndurerat de decesul istoricului Neagu Djuvara

inliniedreapta.net
Neagu Djuvara Dinu Zamfirescu

Fostul deţinut politic Dinu Zamfirescu s-a declarat îndurerat de vestea potrivit căreia istoricul Neagu Djuvara a trecut în nefiinţă. Într-o intervenţie prin telefon la România TV, Zamfirescu a mărturisit că deşi nu l-a văzut pe celebrul filozof, ştia că starea lui de sănătate nu e tocmai una bună.

Citeşte şi: Traian Băsescu, atac FURIBUND la şeful PSD: 'Vrea să aducă Guvernul la propriul nivel, de CONDAMNAT PENAL...'

"Îmi spunea mereu: "Pe lângă mine eşti un puştiulică" şi mereu râdeam. L-am cunoscut destul de bine, în Franţa, în principal, unde eram amândoi în azil politic. În ultimul timp, într-adevăr, nu l-am mai văzut. Ştiu că nu se simţea foarte bine şi avea nevoie de linişte. El rămâne unul dintre exilaţii care au făcut multă treabă.Era o minte limpede, foarte lucid. Împreună cu el am animat un post de radio la Paris unde aveam o emisiune românească, dar de fiecare dată, înainte de emisiune, ne întâlneam la mine acasă şi stabileam ce e de spus. Pe urmă, iar o amintire, am asistat la o comemorare a lui George Brătianu. Neagu a fost mult superior academicienilor francezi în discursul pe care l-a ţinut. A fost extraordinar.", a mărturisit Dinu Zamfirescu la România TV.

Neagu Djuvara a murit joi, 25 ianuarie 2018, la vârsta de 101 ani. A fost istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.