Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul director adjunct al Poliției București a fost arestat preventiv

inchisoare

Fostul director adjunct al Poliției Capitalei Roberto Ababei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul București a admis joi seara, 15 octombrie, propunerea procurorilor DNA. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Tot în cursul zilei de joi Roberto Ababei a fost demis din funcția pe care o deținea în cadrul Poliției. Fostul director a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență și luare de mită.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora în perioada 14 iulie – 06 august 2015, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în mod direct și pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro (în două tranșe 3.000 respectiv 10.000 euro) și produse alimentare, lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală, săvârșite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Totodată, Ababei i-a lăsat să creadă că are influență la oameni din conducerea Poliției Capitalei ca cei doi oameni de afaceri să scape de probleme și viitoare cercetări cu privire la infracțiunile față de care se desfășurau cercetări.

Procurorii DNA mai anunță că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.