Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul director al Apa Nova București, sub control judiciar

Fostul director al Apa Nova Bucuresti sub control judiciar

Fostul director al Apa Nova Bucuresti sub control judiciar

Bruno Roche, fostul director al Apa Nova București până în 2013, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile și are interdicția de a părăsi România, după ce miercuri, 7 octombrie, a fost audiat la DNA Ploiești într-un dosar referitor la cumpărare de influență și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA pe timpul cât se află sub control judiciar, Roche Bruno-Daniel-Paul trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat

d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar

f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Dacă încalcă condițiile, Bruno Roche riscă arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

La DNA Ploiești fusese citat și un alt fost director al companiei, Laurent Lalague, dar în locul acestuia au venit avocații, cărora procurorii le-au comunicat că în sarcina clientului lor a fost reţinută infracţiunea de cumpărare de influenţă, dar şi că acesta trebuie să se prezinte la audieri.

Cei doi foști directori sunt acuzați într-un dosar în care mai apar și numele lui Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, al fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu şi al omului de afaceri Ovidiu Semenescu. Potrivit procurorilor, Semenescu a derulat activități ilegale legate de Apa Nova având „complicitatea directă și interesată” a celor doi foști manageri.

Potrivit documentelor DNA în perioadele 2008 – 2014, Roche Bruno-Daniel-Paul, în calitate de administrator al S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti şi director general al aceleiaşi societăţi, ca urmare a unei înţelegeri prealabile cu Semenescu Ovidiu-Traian, a remis sume importante de bani disimulate sub forma unor contracte încheiate cu societăţi aparţinând sau care sunt controlate de Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian şi Berevoianu Costin, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate.

Documentele întocmite în acest sens au fost întocmite doar în scopul creării unei aparenţe legale pentru a se justifica transferurile sumelor de bani.

Pentru sumele de bani obţinute în modalitatea descrisă mai sus,  Semenescu Ovidiu-Traian a intervenit, personal sau prin intermediul altor persoane, la reprezentanţii unor instituţii publice din România, în beneficiul agenţilor economici ai grupului de firme, din care face parte şi SC Apa Nova SA Bucureşti.

Majoritatea plăţilor aferente acestor contracte au fost autorizate de Roche Bruno-Daniel-Paul, în calitate de director general al SC Apa Nova Bucureşti SA, fiind realizate, în parte, dintr-un cont bancar aflat la dispoziţia exclusivă a decidenţilor.

Banii astfel plătiţi au reprezentat, de fapt, contravaloarea influenţei şi intervenţiilor exercitate de către Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian şi Berevoianu Costin la nivelul instituţiilor publice, cu referire în special la Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Consiliul General al municipiului Bucureşti, în favoarea SC Apa Nova SA Bucureşti şi a grupului de firme din care face parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.