Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, avertizat de ambasadorul francez în Japonia despre complotul companiei împotriva lui

autoblog.md
carlos ghosn

Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a declarat miercuri, vorbin în Beirut după ce a fugit din Japonia, că ambasadorul francez în Japonia l-a avertizat în ceea ce privește faptul că propria lui companie completează împotriva sa, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

"Sincer, am fost șocat de arestare și primul lucru pe care l-am cerut a fost să mă asigur că Nissan știe ce s-a întâmplat, astfel încât să îmi trimită un avocat (...) Iar a doua zi, la 24 de ore (n.r. după arest) am primit o vizită de la ambasadorul francez în Japonia care mi-a spus: Nissan se întoarce împotriva ta. În acel moment am realizat că tot ceea ce s-a întâmplat a fost un complot", a afirmat Ghosn, în cadrul unui interviu oferit în Beirut.

Fostul CEO al Nissan, Hiroto Saikawa, care a fost forţat să demisioneze anul trecut, după ce a recunoscut că a primit compensaţii injuste, a declarat într-o conferinţă de presă, la câteva ore după arestarea lui Ghosn, că acesta a folosit banii companiei în scopuri personale şi că de ani buni, Ghosn raporta venituri mai mici decât câștiga în mod real.

Arestarea lui Ghosn a adus în centrul atenţiei, la nivel mondial, sistemul de justiţie japonez.

Ambasada Franței în Tokyo nu a oferit comentarii pe acest subiect.

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

”Când mi-a spus (n.r. ambasadorul francez) că la două - trei ore după arestare Saikawa a participat la o conferinţă de presă şi a făcut o declaraţie în care a afirmat Sunt îngrozit..., când mi-a relatat că a făcut aceste declaraţii, mi-am spus Dumnezeule, este un complot.

Carlos Ghosn a fugit din Japonia în Liban, ajutat de o rețea de asociați, după mai multe săptămâni de planificare. Asociații lui Ghosn au vrut să-l ducă pe fostul șef al Nissan și Renault într-o țară cu un sistem judiciar "mai prietenos".

Carlos Ghosn a fugit cu un avion privat în Turcia, de unde și-a continuat drumul către Liban, unde a aterizat pe 30 decembrie. Acolo s-a reîntâlnit cu soția sa, Carole Ghosn, care ar fi jucat un rol important în fuga fostului director auto. Într-un răspuns pentru cotidianul american, soția acestuia a descris întâlnirea drept "cel mai bun cadou din viața mea".

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia, în 2018, după ce a fost acuzat de infracțiuni financiare în valoare de zeci de milioane de dolari și se confruntă cu patru capete de acuzare - inclusiv o afirmație potrivit căreia a deturnat bani de la compania pe care a condus-o pentru propriul câștig.

Decizia de a fugi din Japonia ar fi avut la bază percepția acestuia că nu este tratat corespunzător de către sistemul judiciar din Japonia și că acolo nu poate beneficia de o judecată corectă din moment ce există o "prezumție de vinovăție".

"Nu am fugit de justiție – am fugit de injustiție și persecuție politică", a explicat Carlos Ghosn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.