Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul director de comunicare al USR intervine furtunos în scandalul demisiei lui C. Ghinea: 'O eroare de comunicare'

Facebook
adriana stoian

Adriana Stoian, fost director de comunicare al USR, susține, miercuri, într-o postare pe Facebook că „toată discuția din jurul demisiei/absenței lui Cristian Ghinea din Parlament la votul de ieri are la bază o eroare de comunicare”. Stoian consideră că Chinea putea preîntâmpina furia de ieri dacă își anunța public demisia din ziua în care și-a dat-o, mutând astfel presiunea pe conducerea Camerei Deputaților, care trebuia să citească demisia în plen și să vacanteze mandatul de deputat.

ULTIMĂ ORĂ Meteorologii au emis cod galben de ploi în aproape toată țara/ HARTĂ

„Toată discuția din jurul demisiei/absenței lui Cristian Ghinea din Parlament la votul de ieri are la bază o eroare de comunicare. De data asta reală, nu în bășcălie, cum o folosește PSD-ul.

Eroarea pleacă însă din campania pentru europarlamentare. Deși USR-PLUS au avut un program de campanie cu obiective europene și un manifest public în acest sens, mesajul care a rămas în mentalul colectiv a fost: ”din 26 mai scăpăm de PSD”, cu diferite declinări. De aici și asumarea, mai degrabă forțată, a moțiunii de cenzură la adresa guvernului Dăncilă, moțiune care s-a născut moartă. Tot ce putea face această moțiune era să relegitimeze guvernul PSD-ALDE, ceea ce a și făcut. 
Și PNL și Alianța au intrat în capcana construirii în opoziție (sic!) cu Liviu Dragnea și PSD, fără să răspundă la întrebarea: dacă mâine dispare PSD, voi cine sunteți? Deosebit de importantă pentru electoratul lor, ceva mai pretențios și mai nervos decât cel al PSD-ALDE, cu așteptări contractuale de la cei cărora le-au dat votul, care implică și pretenții de responsabilitate politică a aleșilor. 
Ce putea face Ghinea pentru a preîntâmpina furia de ieri era să-și anunțe public demisia din ziua în care și-a dat-o. Muta astfel presiunea pe conducerea Camerei, care trebuia să citească demisia în plen și să vacanteze mandatul de deputat. Evident că votul de azi pentru șefia grupului Renew Europe - și negocierile preliminare, prin urmare - sunt foarte importante pentru noi, când am mai dat președintele unui grup europarlamentar? Dar pentru ca lumea să înțeleagă asta, e bine să vorbim. 
Și să avem grijă când alegem sloganuri, că se pot întoarce împotriva noastră.”, este mesajul Adrianei Stoian, pe Facebook.

Deputatul USR Cristian Ghinea a demisionat, marţi, din Parlament, pentru a-şi prelua mandatul de europarlamentar, astfel că nu a mai votat la moţiunea de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.