Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, critică DUR schimbarea majoră anunțată de Teodorovici: 'Nu ar rezolva mai nimic'

gelu diaconu sef anaf

Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu a criticat dur schimbarea majoră pe care o pregătește ministrul de Finanțe. Eugen Teodorovici vrea ca, până la finalul acestui an, punctele de frontieră de la granițele României să fie modernizate și toate produsele care intră în țară să fie scanate. La auzul acestei vești, fostul șef ANAF a criticat decizia.

„Dacă vrea dom’ ministru să “scaneze” tot (nici în plin război în IRAK nu reușeau americanii să facă așa ceva!) va trebui să reconfigureze întreaga infrastructură rutieră și vamală de la frontiera cu Serbia, Ucraina și Moldova, cu cheltuieli de minim 200 de milioane de euro în 5-10 ani.. Și nu ar rezolva mai nimic.. pentru că grosul contrabandei se face utilizând alte trasee”, a scris fostul șef ANAF, pe Facebook.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat că până la finalul acestui an punctele de frontieră de la granițele României vor fi modernizate și toate produsele care intră în țară vor fi scanate. Această măsură va lovi puternic în zona traficanților și este foarte posibil să scoată la suprafață industria neagră.

Săptămână de foc în sănătate - Grevă de avertisment în aproape toate spitalele din țară

''E un obiectiv foarte ambiţios, dar care se va realiza. Toate punctele vamale din această ţară vor fi modernizate (...) Până la final de an, cel târziu în 2019, vreau să le vedem reabilitate (...) Dacă se va schimba legislaţia la nivel naţional, astfel încât zona aceasta de vamă va fi zonă de interes naţional, exact cum e zona de apărare, această zonă a fiscului, a vămii, să aibă acelaşi tratament. Cu alte cuvinte, să pot să cumpăr din piaţă imediat ce servicii sau lucrare am nevoie. Să nu stai luni de zile să cumperi un echipament, să asfaltezi o infrastructură rutieră, să dotezi vameşii cu elementele necesare. Această modificare va trebui să aibă şi avizul CSAT-ului şi deja s-a vorbit. Este o abordare corectă, de toţi acceptată'', a spus Teodorovici.

El a subliniat că tot ce va intra în ţară va fi scanat şi că, în aceste condiţii, numai în cazul contrabandei cu ţigări se vor înregistra scăderi semnificative.

''Scanner-ele vor fi funcţionale (...) Vama va fi reabilitată, modernizată cu tot ceea ce înseamnă echipamente fixe, mobile şi portabile. Nu va exista ideea de nefuncţional (...) Nu se va face pe eşantion (...) Tot ce înseamnă acces în ţară va fi cu scanner fix, adică nu ai pe unde să treci, decât prin scannere şi va făcută sută la sută scanarea, nu pe eşantion (...) Numai din ţigări se pot aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro'', a afirmat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.