Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef din ASF, reținut când voia să plece din țară: Ce avere a putut să strângă

autoritatea pentru supraveghere financiara ASF

Daniel Tudor, cel care a condus Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, a fost retinut de DNA chiar inainte sa plece in Statele Unite, ca sa-si amenajeze un apartament cumparat in Miami.

Citește și: FMI și-a ales un nou șef: Va conduce Fondul Monetar Internațional în următorii cinci ani

Acuzat ca ar fi primit mita 300.000 de euro de la proprietarul companiei de asigurari Carpatica, el ar putea fi obligat sa isi schimbe planurile daca judecatorii Instantei Supreme il vor aresta preventive. Nici fosta lui sotie, senatoarea Doina Tudor, de care a divortat de curand, nu sta prea bine cata vreme cererea de incuviintare a arestarii sale a ajuns la Parlament. Daniel Tudor a iesit din sala de judecata liber pentru ca i-a expirat ordonanta de retinere. In fata judecatorilor, fostul vicepresedinte ASF a incercat sa explice ca mita pe care procurorii il acuza ca a primit-o nu a ajuns la el. Banii ar fi au ramas la posibilul intermediar, fostul secretar general al Senatului, Marian Ovidiu.

Citeşte şi: Băsescu dă ordine: Cu ce partid le-a cerut oamenilor săi să facă alianță

Procurorii DNA sustin insa ca Tudor a primit banii ca sa nu faca un control serios la Carpatica Asigurari, o companie care isi despagubea cu greutate clientii, mai ales in cazul dosarelor de dauna, pentru ca nu avea lichiditati. Acum 2 ani, cand s-au strans mii de plangeri impotriva societatii, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara sustinea ca totul este in regula. In 2014, Carpatica a intrat in procedura de redresare financiara insa soarta ei va fi decisa abia luna viitoare. Acum, procurorii sustin ca mita pentru Tudor ar fi fost de 3 milioane de euro, insa doar 300.000 ar fi ajuns la el. “Daniel Tudor a cerut ca unele transe sa fie date prin intermediul sotiei sale. Asa ca pentru remiterea unei transe de 100.000 de euro Marian Ovidiu s-a intalnit cu senatoarea Doina Tudor care a venit cu masina personala in fata locuintei sale. Marian Ovidiu a urcat in masina unde i-a inmanat banii".(sursa: Dosarul de arestare)

Daniel Tudor a fost unul dintre cei mai bine platiti functionari de la stat iar declaratia de avere din perioada in care ar fi acceptat mita este de invidiat, anunţă ProTV.

Vezi și: Traian Băsescu și Liviu Dragnea, surprinși împreună: Care sunt drumurile comune ale lor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.