Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef Microsoft România, la ÎCCJ. Contestă decizia DNA în dosarul Microsoft 3

ICCJ

Călin Tatomir, fost şef la Microsoft România, s-a prezentat vineri dimineață la ÎCCJ pentru a contesta măsura sechestrului dispusă de procurorii DNA, la sfârșitul lunii septembrie, în dosarul Microsoft 3.

„Acum fiind un element nou, și anume că s-a încheiat urmărirea penală, mi se pare normal să contest.”, a spus acesta la sosire.

Întrebat dacă a vorbit cu Dinu Pescariu, Călin Tatomir a spus că „niciodată”.

La sfărșitul lunii septembrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis, marţi, să pună sechestru pe averile oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, dar şi asupra bunurilor ce aparţin fostului director al Microsoft România, Călin Tatomir, şi ale fostului ministru Gabriel Sandu.

BURSA ZVONURILOR - Ce nume sunt vehiculate pentru înlocuirea miniștrilor demisionari

Sechestrul a fost pus de anchetatori în dosarul cunoscut drept „Microsoft III”.

„Potrivit ordonanţelor întocmite de procurori, măsurile asiguratorii au fost dispuse faţă de fiecare dintre cei menţionaţi, până la concurenţa sumei reprezentând prejudiciul în cauză, respectiv 51.396.344,76 euro. Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupţie prin raportare la infracţiunile reţinute de procurori în sarcina inculpaţilor menţionaţi, în vederea recuperării prejudiciului şi a confiscării speciale. Celor patru inculpaţi li s-a adus la cunoştinţă conţinutul ordonanţelor privind dispunerea măsurilor asigurătorii”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

În acest dosar, deschis în aprilie- „Microsoft III” - sunt urmăriţi penal Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, reprezentanţi în fapt/drept ai D.Con-Net AG, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, Ion Stănescu, fost consilier asistent la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Andrei Săvulescu, fost director general la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul MCSI, ambii pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dar şi Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.