Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul general de armată Doron Almog a fost desemnat preşedinte al Agenţiei Evreieşti

jpost.com
Doron Almog

Agenţia Evreiască l-a desemnat joi pe Doron Almog, fost general de armată implicat în acţiuni de caritate şi în confruntări trecute în Gaza, să preia conducerea acestui organism paraguvernamental însărcinat cu problemele imigraţiei evreieşti în Israel, informează AFP.

Această numire trebuie să fie confirmată printr-un vot în consiliul administrativ, vot prevăzut pentru 10 iulie la Ierusalim, "cu participarea a sute de lideri ai comunităţii evreieşti din întreaga lume", a precizat agenţia într-un comunicat.

În septembrie 2005, acest general în rezervă, care a fost inclusiv comandantul regiunii Sud între 2000 şi 2003, a preferat să nu debarce pe aeroportul Heathrow din Londra după ce a fost prevenit că ar putea fi arestat din cauza urmăririlor angajate împotriva lui pentru distrugerea a mai mult de 50 de case în Fâşia Gaza, în 2002, în timpul celei de-a doua intifade, revolta palestiniană. Acest mandat a fost ulterior anulat.

După ce a părăsit rândurile armatei, Almog, al cărui fiu a murit de boala Castleman, a fondat şi condus un "sat de reabilitare" pentru copii şi adulţi cu handicap în sudul Israelului, potrivit Agerpres.ro.

În 2016, el a primit Premiul Israel, cea mai importantă distincţie a acestei ţări, pentru contribuţia sa la societatea şi statul Israel.

Agenţia Evreiască, ce a fost înfiinţată încă în 1929 şi a jucat un rol capital în crearea statului Israel în 1948, este însărcinată cu imigraţia evreiască şi educaţia evreiască în comunităţile din diaspora.

Preşedintele ei este ales pentru patru ani de o comisie formată din reprezentanţi ai iudaismului din diaspora, care primeşte în mod tradiţional recomandările premierului.

Almog ar urma să preia noua funcţie în septembrie 2022 şi îi va succede atunci lui Isaac Herzog, care s-a retras din Agenţie în 2021 pentru a deveni preşedintele Israelului, lăsându-l pe Yaakov Hagoel la conducerea interimară a acestei instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.