Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul internaţional francez Bernard Casoni, vizat de o anchetă privind acuzaţii de discriminare

News.ro
minge fotbal poarta

O anchetă preliminară care îl vizează pe fostul internaţional francez Bernard Casoni, antrenor la clubul de fotbal Orleans, pentru incitare la ură sau discriminare rasială, a fost deschisă marţi, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Fost jucător al Olympique Marseille, cu care a câştigat Liga Campionilor în 1993, având 30 de selecţii pentru echipa Franţei, Bernard Casoni, 62 de ani, a fost numit antrenor al US Orleans în iunie, în divizia a 3-a franceză.

Clubul a anunţat suspendarea acestuia "pe durata anchetei interne" pe care a lansat-o.

Luni, radioul France Bleu Orleans a difuzat mai multe declaraţii ale lui Bernard Casoni, inclusiv una de la o conferinţă de presă ţinută pe 21 septembrie.

Întrebat despre respectarea planului său de joc de către echipă, Bernard Casoni a declarat: "Am făcut asta la toate cluburile la care am fost, am făcut-o şi cu nord-africani! Nu sunt mai proşti decât magrebienii, eh... Adică, ăsta e rolul unui antrenor".

Luni seara, clubul a anunţat deschiderea anchetei sale interne. "US Orleans a luat act de acuzaţiile raportate de France Bleu cu privire la domnul Bernard Casoni", a indicat clubul într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său.

"Având în vedere gravitatea faptelor pretinse, clubul a decis să demareze, fără întârziere, o anchetă internă", a adăugat gruparea.

Casoni a cunoscut mai multe experienţe de antrenor în trecut, în special la Olympique Marseille, la SC Bastia, la Evian TGFC, pe care a promovat-o din campionatul National în Ligue 1 în două sezoane, la AJ Auxerre, la Valenciennes FC şi în străinătate, inclusiv ca selecţioner al Armeniei.

Cu naţionala Armeniei, el a întâlnit România în preliminariile Cupei Mondiale 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.