Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, răpit de pe stradă la Chișinău, rămâne în arest la domiciliu

Publika TV
Mykola Ceaus

Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus rămâne în arest la domiciliu. Curtea Supremă Anticorupție de la Kiev a decis să-i prelungească termenul pentru o perioadă de 60 de zile, adică până în 15 octombrie.

Ceaus figurează în două dosare în Ucraina: în primul caz este suspect pentru extorcare și mită in proporţii deosebit de mari, iar în al doilea, ca victimă într-un caz de răpire, transmite publika.md.

La sfârşitul lunii iulie, Ceaus a fost găsit în satul Mazurovka, regiunea Viniţa din Ucraina. Atunci, fostul judecător ar fi declarat oamenilor legii că a fost răpit.

Ulterior în instanţă, Ceaus a declarat că cei care l-au răpit au vrut să-l omoare, doar că el a reuşit să fugă. Până a se preda autorităţilor, acesta a parcurs 50 de km pe jos.

Cazul răpirii lui Ceaus este examinat şi de autorităţile de drept din ţara noastră.

Săptămâna trecută, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis în instanța de judecată dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care ar fi implicat în răpirea lui Ceaus.

Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Inculpatul are 30 de ani şi a făcut serviciul militar în forțele cu destinație specială din țara noastră.

Acesta a lucrat în Ucraina în calitate de agent de pază al unui local. În luna februarie, el a fost racolat de un grup de persoane, care au participat ulterior la răpirea fostului judecător ucrainean.

Ceaus ar fi fost răpit de pe o stradă din Chişinău, în data de 3 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.