Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul lider al PRU Galați s-a mutat la ALDE

PRU Bogdan Diaconu

Fostul lider al filialei judeţene a Partidului România Unită (PRU) Galaţi şi fost vicepreşedinte la nivel naţional, Mihai Constantinescu, împreună cu membrii celor 22 de organizaţii locale din judeţ, s-au înscris în ALDE Galaţi, a anunţat vineri într-o conferinţă de presă, preşedintele excutiv al ALDE Galaţi, consilierul local Cristian Dima.

Dima a precizat că în cursul verii a făcut o evaluare a filialei judeţene PRU şi a constatat că se simte nevoia întăririi laturii naţionaliste a liberalismului, de aceea a fost de acord ca membrii PRU să se înscrie în ALDE.

Citește și: În plin război politic, Forța Națională și-a sfințit sediul

"Întreaga echipă din PRU cu preşedintele Mihai Constantinescu, membru fondator şi vicepreşedinte la nivel naţional, a trecut la ALDE. Pe parcursul verii am evaluat organizaţiile PRU din judeţ şi dacă doctrina lor se pliază pe doctrina ALDE. Am constatat cu plăcere că cea mai mare parte a membrilor PRU şi-au dorit să vină alături de noi. Noi ne dorim să întărim latura naţională a liberalismului", a spus Dima.

Mihai Constantinescu a afirmat că a părăsit PRU pentru că liderul Bogdan Diaconu s-a abătut de la valorile naţionale şi a transformat partidul în "remorca PSD".

"Noi nu am dorit să fim un partid la remorca PSD, ci un partid care apără valorile naţionale. Oamenii cu care am construit un vis politic utopic consideră că nu se mai regăsesc în PRU şi se alătură ALDE", a spus Constantinescu.

Întrebaţi în legătură cu numărul de membri care a trecut de la PRU la ALDE, niciunul dintre cei doi lideri nu a dat o cifră exactă. Constantinescu s-a abţinut să avanseze o cifră, iar Dima a afirmat că ar fi câteva sute.

La alegerile locale, ALDE a obţinut 78 de mandate de consilieri locali cu 25.409 voturi (11,34%), iar PRU trei mandate, toate în comuna Vânători, cu 1.880 de voturi (0,83%).

Pe de altă parte, preşedintele ALDE Galaţi, senatorul Eugen Durbacă, a declarat că nu ştie nimic în legătură cu venirea foştilor membri PRU la ALDE Galaţi.

"Nu ştiu nimic despre cei de la PRU. Nu am auzit de niciun Constantinescu sau altcineva de la PRU. Eu ştiu că şef la PRU Galaţi este senatorul Gheorghe Saghian", a declarat Durbacă.

Joi, conducerea centrală a PRU l-a numit pe senatorul Gheorghe Saghian, fost la PSD, preşedinte al organizaţiei judeţene PRU Galaţi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.