Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş: 'Alexe dezinformează, tăierile ilegale în Bistriţa-Năsăud au scăzut'

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Ioan Deneş

Senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud, Ioan Deneş, fost ministru al Apelor şi Pădurilor, a remis, marţi, un comunicat de presă, în care susţine că tăierile ilegale de material lemnos din judeţ au scăzut cu peste 20% în anul 2019, şi nu au crescut cu 24%, aşa cum a susţinut succesorul său, Costel Alexe, în cadrul audierilor din Parlament, potrivit Agerpres.

În opinia lui Ioan Deneş, tăierile ilegale descoperite în urma controalelor din 2018 şi 2019 la Ocolul Silvic Cormaia-Anieş, aflat în subordinea Primăriei oraşului Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, nu ar trebui adunate cu celelalte cantităţi de lemn tăiat ilegal în această perioadă, pentru că faptele s-au produs în 2017, înainte ca el să fie numit ministru al Apelor şi Pădurilor.

"Costel Alexe a vorbit de 30.000 de mc de pădure tăiată ilegal, doar că, în cadrul acestei cifre, a calculat şi cei 4.600 mc de tăieri ilegale de la Sângeorz-Băi, tăieri care au avut loc înainte de 24.08.2017, doar că cei de la Gardă au finalizat controlul abia în 2019 (după ce am solicitat ca ministru în luna septembrie 2019 să finalizeze acest control). Practic, tăierile ilegale de pădure în judeţul Bistriţa-Năsăud în 2018 au fost de 14.000 mc, aşadar, se poate spune că diferenţa rămasă este de 16.000 mc, iar, dacă scădem cei 4.600 mc, atunci constatăm că în 2019 tăierile ilegale au scăzut', a precizat Ioan Deneş.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

Fostul ministru a adăugat că, în cazul Ocolului Silvic Cormaia-Anieş, nu ar fi putut lua măsuri decât după finalizarea anchetei, lucru care s-a produs după ce mandatul său de ministru s-a încheiat.

"Precizez că, în calitate de ministru, am fost informat de control, dar nu am putut lua nicio măsură decât după finalizarea anchetei, fapt ce s-a produs oficial abia la finele lunii noiembrie 2019, dată la care nu mai eram ministru", a spus senatorul Deneş.

Potrivit comunicatului de presă, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor susţine că Alexe "dezinformează" şi că tăierile ilegale din pădurile judeţului Bistriţa-Năsăud "au scăzut în 2019 cu peste 20%".

"Consider şi susţin faptul că domnul ministru Costel Alexe nu înţelege absolut nimic din ceea ce se întâmplă în ministerul pe care cred că îl conduce şi vreau doar să mai întreb şi îl întreb care este în acest moment situaţia Gărzilor Forestiere", mai spune Ioan Deneş în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.