Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al educației Sorin Câmpeanu - Fără educație, nimic nu e

sorin campeanu

La nivel european asistăm la crearea unui cadru între țări în vederea cooperării in domeniul educației, semn că, ”fără educație, nimic nu e posibil”, a spus fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, la cea de a șaptea Reuniune a Miniștrilor Educației din cadrul ASEM (Asia-Europa) potrivit mediafax.

„Suntem o familie europeană, ne-am afirmat această opțiune cât se poate de clar, însă mobilizarea expertizei între regiuni, precum Asia și Europa, este extrem de importantă. Sunt state în plină ascensiune din toate punctele de vedere, inclusiv din cel al educației în Asia, dovadă faptul că ne întâlnim la fiecare doi ani o dată în Europa, a fost în 2015 la Riga, și o dată în Asia, și a fost în 2017 la Seul, în 2019 suntem la București, iar în 2021 vom fi din nou în Thailanda”, a spus profesorul Sorin Cîmpeanu.

Miza acestor schimburi educaționale este construirea unei lumi mai educate, a mai spus fostul ministru.

„Cred într-o lume mai educată, pentru asta e nevoie de schimburi, comisarul Navracsics a făcut vorbire despre tot ceea ce noi am susținut de mult timp, dublarea bugetului programului Erasmus, prin care tinerii noștri capătă experiență în domenii culturale diferite”, a declarat Cîmpeanu.

Prezența în România miniștrilor educației din Europa și Asia și a numeroșilor reprezentanți educaționali, creează contacte și au un potențial ridicat de dezvoltare a unor proiecte comune.

„Prezența în România a miniștrilor educației din Asia și Europa, a rectorilor, a celor mai relevante rețele academice la nivel intenațional precum, Asociația Europeană a Universităților, Ascoiația Internațională a Universităților, Asociația Universităților din Asia de Sud Est, Asociația Univeristăților din Asia Pacific, Agenția Uninversitară a Francofoniei, toate acestea au fost la București. Lucrurile acestea creează contacte, creează între rectorii români, între rectorii din Europa și Asia potențial pentru dezvoltarea de proiecte comune”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației Naționale a organizat, miercuri, în contextul deținerii României a Președenției Consiliului European, cea de-a șaptea Reuniune a Miniștrilor Educației din cadrul ASEM (7th ASEM Education Ministers’ Meeting/ASEM ME7). Evenimentele găzduite de Palatul Parlamentului reunesc reprezentanți ai ministerelor educației din cele 51 de state membre ale inițiativei de cooperare interregională Asia-Europe Meeting (ASEM).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.