Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al justiției Stelian Ion îl atacă pe actualul ministru Predoiu pentru poziționarea din CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion afirmă, marţi, că blocajul din interiorul Consiliului Superior al Magistraturii continuă, chiar şi după ce mandatul de preşedinte interimar al lui Bogdan Mateescu a expirat. Stelian Ion afirmă că, astfel, planează suspiciuni de nelegalitate chiar la nivelul celui mai înalt for al justiţiei.

„A trecut şi 6 ianuarie, data la care a expirat mandatul preşedintelui CSM, Bogdan Mateescu, şi blocajul creat de dorinţa acestuia de a-şi păstra prerogativele nu a fost înlăturat (...) Există argumente serioase pentru a concluziona ca actuala conducere a CSM este exercitată în mod nelegal. Remarc aici şi poziţionarea ministrului justiţiei Cătălin Predoiu care a ales să asigure cvorumul la şedinţa Secţiei pentru judecători, alături de grupul dominat de doamna judecător Lia Savonea, în joc fiind numirile la ÎCCJ”, a scris, marţi, pe Facebook, Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiţiei afirmă că „miza este uriaşă, pentru că nu este vorba doar de alegerea sau nealegerea unui preşedinte al CSM”.

„Este vorba despre cum vor fi organizate alegerile pentru noua componenţă a CSM, despre zonele nefaste de influenţă care se doresc păstrate, despre suspiciuni de nelegalitate la nivelul celui mai înalt for al justiţiei, despre promovarea unor judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba, până la urmă, despre independenţa magistraţilor şi hărţuirea şi presiunile la care sunt supuşi, inclusiv din interiorul CSM”, a mai scris Stelian Ion.

Plenul CSM a fost convocat pentru data de 11 ianuarie, dar pe ordinea de zi nu s-a aflat alegerea unui nou preşedinte.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, în 16 decembrie, candidaturile judecătoarelor Gabriela Baltag şi Andrea Annamaria Chiş pentru funcţia de preşedinte al CSM, astfel că plenul Consiliului a stabilit ca actualul preşedinte, Bogdan Mateescu, să exercite funcţia interimar, dacă până în 6 ianuarie nu va fi ales un nou preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.