Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Costel Alexe, la mâna lui Klaus Iohannis! Gabriela Scutea: 'Astăzi este posibil să finalizăm referatul de sesizare a președintelui României'

Inquam Photos / Octav Ganea
scutea

Procurorul general Gabriela Scutea a vorbit marți despre cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru al Mediului Costel Alexe, precizând că, potrivit legii, președintele Klaus Iohannis este cel care cere efectuarea urmării penale față de un ministru. Totodată, ea a spus că astăzi este posibil să fie finalizat referatul de sesizare a președintelui României.

Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat anti-COVID: 'Știința a triumfat'

„Examinarea referatului DNA se poate face într-un timp suficient de scurt. Presupun că nu va dura mai mult de o zi pentru înaintarea ei. Asta înseamnă că, începând de astăzi, din a doua parte a zilei, este posibil să finalizăm referatul de sesizare a președintelui României. Depinde de decizia pe care o va lua președintele României după examinarea propunerii noastre. Aceasta este procedura prevăzută de lege, președintele este cel care cere efectuarea urmării penale față de un ministru”, a spus Gabriela Scutea la Antena3.

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban este cercetat de DNA pentru că ar fi luat mită 22 de tone de tablă. În prezent președinte al Consiliului Județean Iași, Alexe a spus că a „aflat cu surprindere” și că a „luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție”. Fostul ministru a negat într-un comunicat acuzațiile aduse de DNA și a spus că își dorește „cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.