Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Cristian David, la un pas de reţinere. Legături şi coincidenţe interesante

Cristian-David

Fostul ministru de Interne în Guvernul Tăriceanu, Cristian David, a fost adus miercuri dimineaţă cu mandat la DNA. Acesta este acuzat că ar fi luat şpagă 500.000 de euro pentru intervenţii la prefectul de Buzău, pentru o punere în posesie. În fapt suma totală era de 1,1 milioane EURO. Intermediar era șefuld e cabinet al fostului ministru - Valeriu Robert Nițescu.

Mita ar fi fost primită chiar în sediul Ministerului de Interne, iar prefectul la care trebuia să intervină era Cristinel Bîgiu, actual şef suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, aflat în stare de arest şi cercetat într-o altă cauză de corupţie.

Vezi AICI acuzaţiile DNA la adresa lui Cristinel Bîgiu!

Surse judiciare susţin că Bîgiu ar fi colaborat cu procurorii.

În noiembrie 2014, DNA a început urmărirea penală pe numele fostului ministru liberal Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău. Banii au fost ridicaţi de la o agenţie bancară din Bucureşti de către Adrian Mladin, reprezentantul persoanei care a beneficiat de retrocedare, pe data de 1 februarie 2008. În aceeaşi zi, Valeriu Robert Niţescu, suspect în acelaşi dosar, i-a înmânat banii lui Cristian David la sediul MAI.

Valeriu Robert Niţescu, la acea vreme director cabinet al ministrului David, fusese solicitat de Adrian Mladin să-l pună în legătură cu prefectul judeţului Buzău din acea perioadă, Marian Cristinel Bâgiu, deoarece soluţionarea revendicării era tergiversată. Niţescu a promis că va interveni la prefect prin intermediul ministrului David, iar la scurt timp Comisia Judeţeană Buzău pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor a emis titlul de proprietate asupra suprafeţei de 15 hectare. Pentru intervenţia sa, Niţescu ar fi pretins şi primit 1,1 milioane de euro, iar 500.000 de euro i-ar fi revenit lui Cristian David.

Vezi şi: Fost ministru de Interne, adus cu mandat la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.