Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul Palat al Fabricii Letea, operă a arhitectului Paul Smărăndescu, este de vânzare la 3,5 milioane de euro

www.news.ro
fost palat fabrica letea

Fostul Palat al Fabricii Letea, creat de arhitectul Paul Smărăndescu şi construit în perioada 1923-1924, cu 78 de camere, este scos la vânzare de Romania Sotheby's International Realty pentru 3,5 milioane de euro, potrivit news.ro.

Palatul poartă semnătura lui Paul Smărăndescu, unul dintre cei mai prolifici arhitecţi ai României secolului XX. În aceeaşi perioadă cu ridicarea clădirii din Matei Millo 7, Paul Smărăndescu a mai proiectat monumente arhitectură precum Palatul Societăţii Astra Română (Piaţa Rosetti), Palatul Dacia România (Bulevadul Magheru) sau Palatul Societăţii Creditul Rural (Bulevardul Brătianu/ Strada Doamnei).

Activitatea intensă a zonei a făcut ca această proprietate să se transforme într-un adevărat centru de afaceri al acelor vremuri. Zona delimitată de Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta de astăzi şi Parcul Cişmigiu includea sediilor celor mai importante redacţii de presă şi tipografii precum Adevărul sau Universul, aceasta din urmă găsindu-şi adresa tot în cadrul unei clădiri impresionante semnate de Paul Smărăndescu pe strada Brezoianu nr. 23. Totodată, importanţa zonei a determinat construirea Palatului Telefoanelor, 1931-1933, fiind prima clădire modernistă însemnată din Bucureşti, la doar câţiva paşi de Matei Millo 7.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

Anii ’30 au reprezentat şi o perioadă de consolidare a statutului de centru comercial, Matei Millo 7 având ocupanţi precum Fabrica de hârtie Letea, o agenţie de publicitate (Rador Orient Radio), o fabrică de faianţă (Salzberg&Gronen), Vinurile Brătianu, Ziarul Bukarest Post, dar şi birouri ale unor liber profesionişti, ingineri şi doctori.

Deşi, de-a lungul timpului zona a schimbat ocupanţii săi, amplasarea în inima Bucureştiului a făcut ca aceasta să îşi păstreze atractivitatea.

Palatul Universul a fost reconsolidat şi a devenit un hub având chiriaşi din diverse industrii creative. În imediata vecinătate, pe amplasamentul fostului Teatru Naţional, a fost implementat un concept hotelier - Novotel, iar în cursul anului 2021 urmează să fie finalizate două clădiri de birouri de pe acest segment al pieţei imobiliare - Matei Millo şi Tandem.

Fostul Palat al Fabricii Letea are aproximativ 2,700 mp, suprafaţa terenului fiind de 517 metri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.