Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul pilot de Formula 1 Jean Alesi, absolvit de vină în dosarul petardei

skysports.com
audi formula 1

Fostul pilot francez de Formula 1 Jean Alesi a fost absolvit de vină, joi, de către tribunalul corecţional din Nimes, unde era judecat pentru că a aruncat o petardă în fereastra fostului său cumnat, o "idioţenie" pe care a recunoscut-o în faţa instanţei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Fostul pilot al echipei Ferrari, în vârstă de 58 de ani, precum şi fiul său Giuliano (23 ani) au fost trimişi în judecată "pentru prejudiciu adus bunurilor altora prin mijloace periculoase pentru siguranţa oamenilor, în contextul unui conflict familial".

Faptele s-au petrecut pe 19 decembrie 2021 în localitatea Villeneuve-les-Avignon, unde fostul pilot Ferrari deţine o casă.

Poliţia a fost chemată spre ora 22:00 de vecini, speriaţi de zgomotul exploziei. Graţie vecinilor, care au văzut numărul de înmatriculare al unei maşini care se îndepărta ulterior, poliţia a putut stabili că aceasta aparţinea lui Jose Alesi, fratele fostului pilot.

Fostul pilot al echipe Ferrari (1991-1995) s-a deplasat apoi la comisariat, unde şi-a disculpat fratele, afirmând că el a fost cel care s-a aflat la bordul maşinii, împreună cu fiul şi un prieten al acestuia şi că a aruncat cu o petardă mare, cumpărată din Italia, în fereastra cabinetului de arhitectură al cumnatului său.

Joi, el a recunoscut "total" faptele.

"Îmi cer scuze pentru că niciodată nu am fost într-o asemenea situaţia stânjenitoare în viaţa mea. A fost idioţenie", a spus el în faţa tribunalului, adăugând că intenţia a fost să-i facă o glumă fostului partener al sorei sale, dând asigurări totodată că nu a fost niciun litigiu cu el.

Procurorul a adăugat că a fost vorba "de o glumă proastă" şi a precizat că Jean Alesi şi-a despăgubit victima pentru pagube, astfel că l-a declarat nevinovat atât pe el, cât şi pe fiul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.