Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin se luptă cu sancțiunile impuse de guvernul britanic

nikita mazepin

Fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin se luptă cu sancțiunile impuse de guvernul britanic în urma invaziei din Ucraina, în încercarea de a-și relansa cariera de pilot.

Nikita Mazepin a fost abandonat în martie anul trecut de echipa sa Haas, care a rupt și legăturile cu sponsorul său principal, Uralkali, un producător rus de îngrășăminte controlat atunci de tatăl său, oligarhul de origine belarusă Dmitri Mazepin, conform Mediafax.

Ambii au fost sancționați ulterior de Uniunea Europeană - care l-a descris pe Dmitri Mazepin ca fiind "un membru al cercului apropiat" al lui Vladimir Putin -, precum și de Marea Britanie și Canada.

Nikita Mazepin, în vârstă de 24 de ani, încearcă să anuleze sancțiunile britanice pentru a putea negocia cu echipele de Formula 1 pentru a reveni în acest sport în 2024.

Marea Britanie i-a impus lui Mazepin o înghețare a activelor și o interdicție de călătorie, despre care avocații săi au declarat miercuri la Înalta Curte din Londra că îl împiedică să negocieze cu echipele.

Avocatul său, Rachel Scott, a declarat că Mazepin a dorit ca contestația sa să fie audiată "de urgență", din cauza necesității de a dezvolta o relație cu personalul echipelor înainte de sezonul 2024, dacă i se oferă un contract.

Mazepin contestă, de asemenea, sancțiunile UE și canadiene ca parte a încercării sale de a reveni în Formula 1.

Scott a declarat în documentele depuse în instanță că a doua instanță supremă din Europa a ridicat temporar unele sancțiuni UE în martie, permițându-i să frecventeze un centru de pregătire specializat din Italia.

Într-o declarație de martor, Mazepin a declarat că "chiar dacă - sau cât timp - sancțiunile canadiene rămân în vigoare, există cel puțin o perspectivă ca eu să pot intra în negocieri pentru a reveni în Formula 1 dacă sancțiunile sunt ridicate atât în UE, cât și în Marea Britanie".

Cu toate acestea, avocații care reprezintă Ministerul de Externe al Marii Britanii au susținut că Mazepin ar putea în continuare să negocieze cu echipele de Formula 1 în condițiile în care sancțiunile sunt în vigoare.

Se așteaptă ca o altă audiere să aibă loc în iunie pentru a decide dacă sancțiunile pot fi ridicate temporar în așteptarea contestației complete a lui Mazepin, care va fi audiată în iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.