Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte al CJ Cluj, lăsat fără mandatul de consilier județean

Mihai Seplecan

Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Mihai Seplecan, si-a pierdut mandatul de consilier judetean, printr-un ordin emis de prefectul Gheorghe Vuscan.

'Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a emis, ieri, 28 martie 2016, Ordinul nr 118/28.03.2016 privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judetean în Consiliul Judetean Cluj, al domnului Mihai Seplecan, precum si declararea ca vacant al locului de consilier judetean ocupat de acesta. Aceasta decizie vine în urma analizei solicitarii Partidului National Liberal-Organizatia Judeteana Cluj, depusa la Institutia Prefectului-Judetului Cluj. Mentionam faptul ca solicitarea a fost însotita de: Decizia nr.1 din 6.11.2015 a Colegiul Director Judetean al PNL Cluj privind excluderea din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan si Hotarârea nr.3 din 14.03.2016 a Curtii de Arbitraj a PNL privind ramânerea definitiva si executorie a excluderii din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan', se arata într-o informare transmisa, marti, de Prefectura Cluj.

Potrivit legii, calitatea de consilier local sau de consilier judetean înceteaza de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales.

Pe 21 decembrie, consilierii judeteni au decis sa-l schimbe din functia de presedinte al CJ Cluj pe Mihai Seplecan.

Pe 18 decembrie, consilierii judeteni ai PSD au pregatit un proiect de hotarâre a CJ Cluj prin care sa fie eliberat din functie presedintele institutiei, Mihai Seplecan.

'Judetul Cluj este cel mai important judet din Transilvania, din punctul meu de vedere si din România, iar municipiul Cluj-Napoca este capitala istorica a Transilvaniei, al doilea centru universitar, capitala medicala si culturala. În consecinta, nu se poate ca la conducerea judetului Cluj sa avem un presedinte asupra caruia planeaza suspiciunea ca si-a cumparat o diploma de absolvire a unei facultati, falsa, aspect teoretic dovedit prin declaratiile rectorului respectivei universitati', a declarat, la acea data, presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan.

Pe 6 noiembrie, Colegiul Director Judetean (CJD) al PNL Cluj a validat, prin vot, decizia Biroului Politic Judetean (BPJ) al PNL Cluj de excludere din partid a lui Mihai Seplecan.

Pe 23 octombrie, BPJ al PNL Cluj a decis, sa-l excluda din partid pe - la acea vreme - presedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, care era si copresedinte executiv al PNL Cluj.

Pe 16 octombrie, PNL Cluj a decis, în sedinta BPJ, sa înceapa procedura de excludere din partid a presedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan.

Pe 24 septembrie, conducerea PNL Cluj a decis sa-i retraga sprijinul politic presedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan.

Pe 20 septembrie, senatorul Marius Nicoara, copresedinte al PNL Cluj, îl acuza pe colegul sau de partid Mihai Seplecan de faptul ca, în calitate de presedinte al CJ Cluj, blocheaza proiectele judetului si ca a încalcat statutul PNL.

Criticile lui Marius Nicoara veneau dupa ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tise, vicepresedinte al PNL, a cerut demisia 'de urgenta' din functie a aceluiasi presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.