Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte din Coreea de Sud, găsit vinovat de luare de mită și abuz de putere

Park Geun-hye 1

Un tribunal sud-coreean a hotărât vineri că fosta şefă a statului, Park Geun-hye, se face vinovată de luare de mită, abuz de putere şi coerciţie, într-un scandal care a scos la iveală o întreagă reţea de corupţie între liderii politici şi conglomeratele de afaceri din această ţară, informează Reuters, AFP şi EFE, potrivit agerpres.ro

Tribunalul a decis că Park a complotat cu vechea sa prietenă, Choi Soon-sil, pentru a primi zeci de miliarde de woni din partea unor companii importante precum Samsung şi Lotte, pentru a ajuta familia lui Choi şi a finanţa fundaţii nonprofit deţinute de aceasta. 

Park, în vârstă de 66 de ani, a negat orice fel de neregulă. Ea nu a fost prezentă la tribunal. Procurorii vor să obţină o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru Park şi ca aceasta să plătească o amendă de 118,5 miliarde de woni (112 milioane de dolari) . 

"Acuzata este vinovată de abuz de putere", a declarat judecătorul Kim Se-yoon, afirmând că fosta şefă a statului a obligat companii sud-coreene să plătească 77,4 miliarde de woni pentru două fundaţii controlate de confidenta sa din umbră şi "prietena de 40 de ani", Choi Soon-sil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.