Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte portughez rămâne în stare critică

www.alchetron.com
Mario Soares

Starea de sănătate a fostului preşedinte socialist portughez Mario Soares, în vârstă de 92 de ani, internat cu aproximativ 12 zile în urmă într-un spital din Lisabona, contună să fie foarte gravă, iar medicii spun că nu răspunde la stimuli externi, informează EFE şi AFP, citează agerpres.ro

Starea lui Soares s-a agravat brusc sâmbătă dimineaţă, transmite AFP.

Ultima MIȘCARE: Ce ar vrea să facă Guvernul cu banii pentru 'Cumințenia Pământului'


Potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului, starea sa este 'critică' şi a fost transferat din nou la unitatea de terapie intensivă de unde fusese scos vineri. 

Nu s-au dat detalii despre afecţiunile de care suferă fostul preşedinte, dar un anunţ oferit la data internării menţiona 'o degradare generală a stării de sănătate'. Conform apropiaţilor lui Soares, acesta nu s-a recuperat după o encefalită din anul 2013 şi în plus a suferit foarte mult după decesul soţiei sale survenit în iulie 2015.

Prima măsură a lui Dodon care îi va SCANDALIZA pe toți românii / FOTO


Actualul preşedinte al Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, şi-a modificat programul pentru a-l putea vizita pe Mario Soares la spital. 

Descris adesea drept părintele democraţiei portugheze, Mario Soares a avut o contribuţie remarcabilă în viaţa politică în perioada care a urmat căderii regimului condus de dictatorul Antonio de Oliveira Salazar. 

Activ timp de patru decenii pe scena politică a Portugaliei, Mario Soares este unul dintre fondatorii Partidului Socialist portughez şi a fost ministru de externe, premier de două ori, preşedinte între anii 1986 şi 1996 şi deputat european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.