Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier al Egiptului, Ahmed Shafik, expulzat din Emiratele Arabe Unite, e de negăsit! Familia crede că a fost răpit

Ahmed Shafik

Fostul premier egiptean, Ahmed Shafik, care şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a candida la preşedinţie în 2018 şi care a fost expulzat din Emiratele Arabe Unite, nu mai poate fi găsit, a anunţat familia, informează BBC.

Shafik a fost expulzat din Emiratele Arabe Unite după cinci ani de exil, iar familia cere autorităţilor egiptene să dezvăluie locul în care se află acesta. El a fost trimis cu un avion privat la Cairo, de unde a fost escortat de forţe egiptene, scrie news.ro.

Avocata lui Shafik, Dina Adly, a spus că în ciuda informaţiilor conform cărora acesta s-ar afla într-un hotel din Cairo, vrea să ştie dacă el "a ajuns sau nu în Egipt". "Până acum generalul nu m-a sunat", a spus ea.

"Nu ştim nimic de el de când a plecat de acasă. Dacă a fost deportat ar fi trebuit să ajungă în Egipt, nu doar să dispară. Considerăm că a fost răpit", a declarat May, fiica lui Shafik pentru Reuters.

Sahfiq se afla în Emiratele Arabe Unite din 2012, după ce pierdut alegerile în faţa lui Mohammed Morsi, apoi fiind emis un mandat de arestare pe numele lui pentru corupţie.

Shafik a afirmat, miercuri, că va candida pentru postul de preşedinte al Egiptului.

Actualul preşedinte, Abdel Fattah al-Sisi, încă nu a anunţat dacă va candida pentru un nou mandat, însă ar urma să facă acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.