Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier al Pakistanului, condamnat la 10 ani de închisoare

Kashmir Observer
Imran Khan

Fostul premier al Pakistanului, Imran Khan, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea secretelor de stat. Khan susține că este nevinovat și că procesul reprezintă o înscenare a adversarilor politici, potrivit Sky News.

Decizia a fost anunțată de judecătorul de la tribunalul special Abul Hasnat Zulqarnain în timpul unei audieri desfășurate la închisoarea Adiala din Rawalpindi. Fostul ministru de externe al lui Khan, Shah Mahmood Qureshi, a primit și el o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Khan a fost acuzat că a dezvăluit conținutul unui mesaj secret trimis de ambasadorul Pakistanului la Washington guvernului din Islamabad. Khan și aliații săi au respins acuzațiile și au anunțat că vor contesta decizia.

Sentința apare chiar înainte de alegerile de pe 8 februarie. Khan, un fost jucător de cricket devenit politician, a fost demis din funcția de prim-ministru printr-un vot de cenzură în aprilie 2022.

Ulterior, el a fost vizat de un dosar de corupție. Din august 2023 Imran Khan este în închisoare pentru acuzațiile despre care spune că sunt motivate politic. După arestarea liderului politic, în țară au izbucnit numeroase proteste

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.