Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier australian: Occidentul trebuie să-şi proclame superioritatea față de cultura islamică

imam moschee

Fostul premierul conservator australian Tony Abbott a declarat miercuri că nu există egalitate între culturi şi că Occidentul ar trebui să-şi proclame 'superioritatea' faţă de 'cultura islamică', transmite AFP. 

Occidentul trebuie "să fie pregătit să proclame superioritatea evidentă a culturii noastre în faţa unei culturi care justifică uciderea de oameni susţinând că aceasta se face în numele lui Dumnezeu", a subliniat Abbott într-un editorial publicat de Daily Telegraph, potrivit Agerpres.

Abbott, un fost seminarist catolic, a fost schimbat cu Malcolm Turnbull în septembrie în urma unui puci în cadrul Partidului Liberal, principala formaţiune a coaliţiei conservatoare aflate la putere. 

"Nu putem nega în continuare problema uriaşă din interiorul islamului", a scris fostul premier. 

"Islamul nu a cunoscut niciodată propria versiune de Reformă şi de Epocă a Luminilor şi, prin urmare, nici acceptarea pluralismului şi a separării bisericii de stat", a adăugat el. 

Australienii trebuie să facă mai mult pentru promovarea culturii occidentale şi "să înceteze să îşi ceară scuze pentru valorile care au făcut din ţara noastră o ţară liberă, echitabilă şi prosperă". 

"Nu înseamnă dispreţ cultural să ceri fidelitate faţă de Australia şi respect pentru civilizaţia occidentală. Culturile nu sunt toate egale", a mai spus el. 

Australia, care participă la coaliţia internaţională condusă de SUA împotriva grupării Statul Islamic în Irak şi Siria, a dejucat în ultimul an pe teritoriul său şase planuri de atentate ale unor musulmani radicalizaţi, potrivit autorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.