Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Emil Boc îi transmite un mesaj ferm lui Nicolae Ciucă în privința facturilor: ’Trebuie să lucrăm proactiv, nu pompieristic!’ − VIDEO

Mediafax
Emil Boc

Fostul premier al României, actualmente primar al Clujului Emil Boc, a avut o intervenție, la Ziua de Cluj LIVE, în care a vorbit și despre marea problemă a facturilor. Boc, în calitate de fost șef al Guvenrului, îl avertizează public pe Nicolae Ciucă să ia măsuri încă de pe acum.

„Nu am auzit de un congres despre înlocuirea lui Florin Cîțu din fruntea PNL. Avem o conducere aleasă la congres. Trebuie acum să livrăm rezultate pentru populație. Dacă acum nu reușim să luăm acele măsuri care să facă viața românilor mai bună, când suntem cu doi ani înainte de alegerile generale, să nu ne așteptăm ca în anii următori să facem măsuri mai bune. Acum este momentul ca această coaliție, care are o majoritate consistentă în Parlament, să nu se transforme într-un concurs de frumusețe în această coaliție, ci să vină cu măsuri care să rezovle problemele oamenilor. Pentru că problemele sunt multe: impactul facturilor, impactul prețurilor... (...)

Sper ca Guvernul să aibă înțelepciunea și maturitatea necesară să discute ce se întâmplă din aprilie încolo. Ok – discută ce se întâmplă până în februarie, martie, dar ce se întâmplă din aprilie, când nu avem încă soluții? Toată lumea așteaptă să vadă în ce direcție o iau prețurile, cum evoluează criza asta a gazului, a electricității. Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple. Trebuie să lucrăm proactiv, nu pompieristic! Să stingem ca pompierii după ce focul a apărut....

Spun asta pentru că văd oameni mulți cu care mă întâlnesc pe stradă apăsați, îngrijorați, timorați de prețuri, facturi”,a spus Boc, la Ziua de Cluj LIVE.

Context

Premirul a spus pe 9 februarie, la Antena 3, că Ministerul Energiei „urmează să vină cu o schemă de compensare şi pentru marii consumatori de energie” și că „urmează săptămâna aceasta să avem o variantă finală pentru a putea să luăm o decizie”. Nicolae Ciucă a precizat atunci că se fac demersuri pentru punerea la punct a unui plan prin care să fie gestionată situaţia din energie şi începând cu luna aprilie a acestui an, fiind consultaţi toţi cei implicaţi, de la actorii din sistemul energetic, până la consumatori şi reprezentanţii mediului de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.