Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier moldovean isi lanseaza un nou proiect politic

leanca

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leanca, care a parasit în februarie Partidul Liberal Democrat (PLDM), îsi va lansa luni propriul proiect politic - Partidul Popular European din Moldova, informeaza Radio Chisinau.

Potrivit sursei citate, Iurie Leanca a anuntat pe pagina sa de Facebook ca va face o declaratie cu privire la constituirea noii formatiuni si echipa care s-a alaturat acesteia.

Iurie Leanca a parasit PLDM dupa ce candidatura sa pentru un nou mandat la sefia guvernului de la Chisinau nu a obtinut numarul necesar de voturi. El a criticat dur actiunile fostului sau sef de partid Vlad Filat, acuzându-l de tradarea electoratului si de întelegeri secrete cu Partidul Comunistilor. Dupa respingerea candidaturii lui Iurie Leanca, legislativul de la Chisinau l-a confirmat în functia de premier pe Chiril Gaburici, un om de afaceri considerat a fi un apropiat al liderului comunistilor, Vladimir Voronin.

La noul proiect politic al lui Iurie Leanca si-au anuntat aderarea fostul vicepremier pentru reintegrare Eugen Carpov, fostii ministri adjuncti de externe Iulian Groza si Valeriu Chiveri, fostul director al Biroului pentru Relatii cu Diaspora, Victor Lutenco, dar si alti politicieni.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.